Η 3η ήταν και…τυχερή για τον Μιχάλη Περβολαράκη, ο οποίος μαζί με τον Νοτιοκορεάτη Γιουνσεόνγκ Τσανγκ κατέκτησαν τον τίτλο στα διπλά του Ορλάντο επικρατώντας στον τελικό των Μαλέκ Τζαζίρι (Τυνησία) και Καΐτσι Ουτσίντα (Ιαπωνία) με 6-7(5), 7-6(3), [16-14] αφού πρώτα έσβησαν 2 championship-points στη διαδικασία του super tie-break! 

Να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος καριέρας σε τουρνουά ATP Challenger για τον Μιχάλη Περβολαράκη μετά από δύο τελικούς την περσινή σεζόν. 

Περβολαράκης και Τσανγκ έχασαν το 1ο set στο tie-break, έχοντας σώσει πρώτα (συνολικά) 4 set-points, ωστόσο απάντησαν με τον ίδιο τρόπο στο 2ο set φέρνοντας τον τελικό στα ίσια. Το super tie-break που ακολούθησε ήταν δραματικό με τους Περβολαράκη και Τσανγκ να μένουν πίσω με 8-6, αλλά με τον Έλληνα τενίστα να σημειώνει έναν εκπληκτικό winner κατάφεραν αρχικά να μειώσουν σε 8-7 και στη συνέχεια, με ένα bachkand στην ευθεία του Τσανγκ να ισοφαρίσουν σε 8-8 φτάνοντας σε mini-break. 

Τζαζίρι και Ουτσίντα έφτασαν στον πρώτο championship-point (9-8), ωστόσο με δύο σερί πόντους  στη συνέχεια βρέθηκαν έναν πόντο μακριά από τον τίτλο (10-9). Μετά από ένα ακόμη mini-break Περβολαράκης και Τσανγκ πήραν και πάλι προβάδισμα (11-10), με τον Έλληνα τενίστα να έχει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το παιχνίδι. 

Ωστόσο, ένα διπλό λάθος έφερε και πάλι το super tie-break στην ισοπαλία (11-11) με τους Περβολαράκη και Τσανγκ να παίρνουν και πάλι κεφάλι στο σκορ με 12-11 στον 3ο του championship-point! 

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν δύο συνεχόμενοι πόντοι από τους Τζαζίρι και Ουτσίντα που βρέθηκαν μπροστά με 13-12, με τους Περβολαράκη και Τσανγκ να σβήνουν και τον 2ο championship-point των αντιπάλων τους (13-13). 

Με το σκορ στο 14-14 Περβολαράκης και Τσανγκ σημείωσαν τον πιο κρίσιμο πόντο του τελικού κάνοντας mini-break (15-14). Αυτή τη φορά όμως, με τον Έλληνα τενίστα να βρίσκει ένα εκπληκτικό πρώτο service, Τζαζίρι και Ουτσίντα δεν είχαν τις λύσεις με τους Περβολαράκη και Τσανγκ να κατακτούν τον τίτλο. 

Video highlights