Αύξηση 7% σε σχέση με πέρυσι, ανακοίνωσε το Wimbledon Championships στα χρηματικά έπαθλα για τη διοργάνωση του 2018, 2 με 15 Ιουλίου στο Λονδίνο


 

Οι ετήσιες αυξήσεις στα χρηματικά έπαθλα που μοιράζονται σε άνδρες και γυναίκες, έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια.

Η τρομακτική άνοδος του τένις παγκοσμίως και τα υπέρογκα έσοδα που συγκεντρώνουν τα Grand Slam και οι Ομοσπονδίες που τα συνδιοργανώνουν, υποχρεώνουν τους διοργανωτές να επιστρέψουν ένα μεγάλο μέρος αυτών των εσόδων στους πραγματικούς πρωταγωνιστές.

Έτσι, μετά το Australian Open και το Roland Garros, ήρθε η σειρά του Wimbledon να ανακοινώσει αύξηση στο prize money για τη διοργάνωση του 2018.

Το φετινό Championships θα μοιράσει συνολικά 34.5εκ. ευρώ, αύξηση της τάξης του 7% σε σχέση με πέρυσι.

Ο νικητής και η νικήτρια του θρυλικού τουρνουά, θα γίνουν πλουσιότεροι κατά 2.55εκ. ευρώ, μια οριακή αύξηση σε σχέση με τα 2,49εκ. που πήραν πέρυσι οι Φέντερερ και Μουγκουρούθα.

Παράλληλα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν και ένα σημαντικό νέο μέτρο που έχει να κάνει με τους τραυματίες και τις αποσύρσεις στον 1ο γύρο, αφού τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο αρκετοί τενίστες να πηγαίνουν τραυματίες στο Λονδίνο και να αποσύρονται κατά τη διάρκεια του 1ου γύρου, μόνο και μόνο για να πάρουν τα λεφτά της συμμετοχής στο κυρίως ταμπλό.

Έτσι, αν κάποιος είναι τραυματίας και εγκαταλείψει παιχνίδι στον 1ο γύρο, κινδυνεύει να μην πάρει καθόλου λεφτά.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, αν κάποιος τενίστας είναι τραυματίας και αποσύρει τη συμμετοχή του την Πέμπτη, πριν την κλήρωση του Championships, θα πάρει το 50% του prize money για τον 1ο γύρο και το άλλο 50% θα πάει στο lucky loser αντικαταστάτη του.

 

Άλλη μια διαφορά στο φετινό Wimbledon, θα είναι η αύξηση από 20 σε 25 δευτερόλεπτα στον σέρβερ από τη στιγμή που τελείωσε ο πόντος μέχρι το επόμενο 1ο σερβίς.
Video highlights
Previous articleΔεν κρατιέται ο Χιούιτ – VIDEO
Next articleΠρωταγωνιστής και στο players party ο Στεφ