Παρά τη διαρροή του mail, το οποίο δημοσιεύτηκε στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύμφωνα με το οποίο οι ανεμβολίαστοι παίκτες θα μπορούσαν να αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, αφού μπουν σε 14 ημέρες καραντίνας, τόσο οι υπουργοί, όσο και ο Premier της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους ξεκαθάρισαν ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί. 

Μάλιστα ο Άντριους τόνισε σε δηλώσεις του ότι εφόσον όλοι που θα βρεθούν στο Melbourne Park είναι διπλά εμβολιασμένοι τότε οι ίδιοι κανόνες πρέπει να ισχύσουν και για τους παίκτες. 

“Το έχω αναφέρει και στο παρελθόν. Όποιος επιθυμεί βίζα για να μπει εδώ θα πρέπει να είναι διπλά εμβολιασμένος.”, δήλωσε ο Άντριους. 

“Όλοι οι άνθρωποι που θα παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες στο Australian Open θα υποβληθούν σε διπλό εμβολιασμό. Επομένως είναι λογικό όποιος παίκτης επιθυμεί να μπει στη χώρα για να αγωνιστεί στο τουρνουά θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί πλήρως.”

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού αθλητισμού της Βικτώριας, Μάρτιν Πάκουλα, ο οποίος απάντησε στη διαρροή του συγκεκριμένου mail διευκρινίζοντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Μπρίσμπεϊν, ότι: “τίποτα ακόμη δεν έχει διευθετηθεί. Δεν νομίζω να παρθεί απόφαση τις επόμενες δύο εβδομάδες.”

“Εξακολουθούμε να είμαστε σε συζητήσεις με το Tennis Australia, αλλά και την κοινοπολιτεία για το αν θα επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε μη εμβολιασμένους κι αν ναι υπό ποιες συνθήκες θα τους επιτραπεί.”, είπε ο Πάκουλα.

“Όλα θα γίνουν στο χρόνο που πρέπει. Θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε και οι κανόνες σαφείς για τους παίκτες που θα έρθουν εδώ να αγωνιστούν. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι οι εμβολιασμένοι παίκτες θα έχουν την ίδια μεταχείριση που έχουν και οι εμβολιασμένοι πολίτες στη χώρας μας.”

Θυμίζουμε ότι αυτό το διάστημα ο Ντάνιελ Άντριους συνεχίζει την προεκλογική μάχη για τις εκλογές του Μαρτίου (2022) με το θέμα της υγείας να είναι φυσικά στην κορυφή της ατζέντας.

Το ποσοστό αποδοχής του Άντριους για την αντιμετώπιση της Βικτόριας στο θέμα της πανδημίας, από τους πολίτες έχει ξεπεράσει το 70%.

Θάνος Σταθόπουλος