Ο Πατρίκ Μουράτογλου δηλώνει διαρκώς ότι το υπάρχον φορμάτ του παγκοσμίου τένις αργοπεθαίνει.

Στην επιχειρηματολογία του, ο έμπειρος coach αναφέρει ότι ο μέσος όρος των θεατών σε έναν αγώνα τένις ξεπερνά τα 60 χρόνια, κάτι που, σύμφωνα με την συλλογιστική του, μας λέει ότι το ίδιο το άθλημα του τένις είναι “γερασμένο” και χρειάζεται ριζική ανανέωση.

Η πανδημία του κορονοϊού και η ανάγκη για φιλικά τουρνουά αλλά και ο απώτερος στόχος της ανανέωσης του αθλήματος, δημιούργησαν το Ultimate Tennis Showdown, μια διοργάνωση τένις εντελώς διαφορετική από οτιδήποτε είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια.

Όμιλος που θυμίζει…ποδόσφαιρο, όλοι εναντίον όλων σε 11 αγωνιστικές παιγμένες τα Σαββατοκύριακα και στη συνέχεια νοκ άουτ γύροι, συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν είχαμε δει ποτέ ξανά στο παγκόσμιο τένις.

Αλλά και αυτούσιος ένας αγώνας στο UTS είναι ριζικά διαφορετικός από το παραδοσιακό τένις.

Η παρουσία χρονομέτρου με τα 4 δεκάλεπτα είναι η πιο εξόφθαλμη καινοτομία, οι κάρτες που χρησιμοποιούν οι παίκτες θυμίζουν…επιτραπέζιο παιχνίδι για να μην μιλήσουμε για τη διαδικασία του ξαφνικού θανάτου όπου όποιος παίκτης παίρνει δύο σερί πόντους, ρίχνει στο “καναβάτσο” τον αντίπαλο παίρνοντας τη νίκη.

Οι αλλαγές είναι πάμπολλες για να τις “χωνέψει” ένας παραδοσιακός και όχι μόνο φίλος του τένις.

Με δεδομένο ότι ο Μουράτογλου δείχνει να έχει μακρόπνοα σχέδια για το UTS, ακόμα και να συμπεριληφθεί στο τουρ και έχοντας ήδη τρία Σαββατοκύριακα δράσης στη Γαλλία, η ερώτηση μας είναι απλή: “Σας αρέσει το Ultimate Tennis Showdown; Ή μήπως η παράδοση είναι κάτι καλό στην προκειμένη περίπτωση;”.

 

Κώστας Αϊτάκης