Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης του Καζακστάν εξέφρασε τις ανησυχίες τους σχετικά με την βιωσιμότητα της WTA.

Έκανε ξεκάθαρο πως η WTA βρίσκεται σε οικονομικά πολύ κακή κατάσταση, τονίζοντας πως υπάρχει ενδεχόμενο χρεοκοπίας στο άμεσο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

Η WTA μπορεί να χρεοκοπήσει. Βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση και θα μπορούσε να χρεοκοπήσει το 2026 ή το 2027 αν δεν αλλάξει η οικονομική κατάσταση».

Για την συγχώνευση WTA και ATP

«Για την WTA είναι θέμα επιβίωσης, για την ATP – θέμα φήμης. Οι ηγέτες της ATP δεν θέλουν να καταρρεύσει η WTA γιατί η οπτική θα ήταν κακή. Η ATP είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, έχει αποθέματα. Η ATP διερευνά τις επιλογές της. Το ερώτημα είναι, υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να επιτευχθεί η συγχώνευση; Δεν είναι σαφές ποιο θα είναι το μερίδιο της ATP στη συγχώνευση και σε ποιο βαθμό η ATP είναι διατεθειμένη να επιδοτήσει τη WTA».

Σχετικά με τα έσοδα των δύο tour

«Πρέπει να καταλάβετε ότι παρά τα ίσα χρηματικά έπαθλα δεν σημαίνει ότι το Billie Jean King Cup και το WTA Tour παράγουν τα ίδια έσοδα με τα αντίστοιχα των ανδρών. Είναι η πραγματικότητα… Το τένις των ανδρών προσελκύει μεγαλύτερο κοινό».

 

Video highlights
Previous articleΣέλτον: “Σημαίνει πολλά αυτός ο τίτλος, είναι κάτι ξεχωριστό”
Next articleSerres Cup: Πρωταθλήτρια η ασταμάτητη Λ. Παναγιωτίδου (pics)