Ο αναγνώστης του Tennis24, Κώστας Μείντανης, αρθρογραφεί στη στήλη “Η άποψή μου” αναδεικνύοντας ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα


 

Οι περισσότεροι φίλαθλοι του τένις έχουν επιλέξει να υποστηρίζουν αθλητές μέγαλου βεληνεκούς, το οποίο είναι και απολύτως κατανοητό αλλά οι “μικρότεροι” αθλητές δεν αξίζουν την ίδια τύχη ;

Αθλητές όπως ο Φέντερερ, ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς λατρεύονται σαν ημίθεοι ενώ άλλοι όπως ο Ίσνερ, ο Ράονιτς, ο Μπαουτιστα Αγούτ δεν λαμβάνουν την απαραίτητη προσοχή. Αυτό κατά την γνώμη μου ευθύνεται στο ότι τα media κατευθύνουν το κοινό και δεν το αφήνουν να διαμορφώσει άποψη. Αυτό το καταφέρνουν είτε με την υπερπροβολή των “δυνατών” παικτών είτε με την αδιαφορία προς τους υπολοίπους.

Είναι κατανοητό από την μία να έχουν μεγαλύτερη προβολή διότι είναι και μεγαλύτερα τα επιτεύγματά τους αλλά και όταν κάποιος από τους μικρότερους καταφέρνει κάτι σπουδαίο όπως πολλάκις συνέβη πέρυσι με τον Νοτιοαφρικανό, Κεβιν Αντερσον και τον Αμερικανό, Τζον Ίσνερ όταν ο πρώτος κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο περυσινό Wimbledon όπου έφτασε στον τελικό νικώντας στον ημιτελικό τον προαναφερόμενο ύψους 208 εκατοστών αμερικανό όπου έφτασε και αυτός με την σειρά του στον ημιτελικό του Wimbledon (κερδίζοντας μάλιστα και τον Στέφανο Τσιτσιπα στην φάση των 16) αλλά και στην κατάκτηση του Miami Open (κερδίζοντας στον τελικό τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ).

Μήπως δεν είναι αρκετά αυτά τα επιτεύγματα ή μήπως κάποιοι προτιμούν να μνημονεύσουν κάποια άλλα;

Κώστας Μείντανης – αναγνώστης Tennis24

“Η άποψή μου” είναι η νέα θεματική στήλη του Tennis24 και δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να εκφράσουν τη γνώμη τους για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί.

Στείλτε μας την άποψή σας, ενυπόγραφα, στο info@tennis24.gr και θα δημοσιευτεί αυτούσια στο δημοφιλέστερο site για το τένις στην Ελλάδα.