Η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας έχει πλέον εισέλθει και στο άθλημα του τένις με την επαναστατική εφαρμογή του Playsight! Μάθετε για τις αναρίθμητες δυνατότητες αυτής της νέας εφαρμογής που ήρθε να αλλάξει όσα όσα ξέραμε στον τρόπο προπόνησης και στη διεξαγωγή αγώνων!


 

Η τεχνολογία είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής σε όλους τους τομείς.

Όποιος δεν είναι πλέον ενημερωμένος για τις νέες τεχνολογίες και δεν γνωρίζει να τις χειρίζεται, καθίσταται, τρόπον τινά, “αναλφάβητος” μπροστά στα μάτια των υπολοίπων.

Η τεχνολογική πρόοδος δεν αφήσει τον αθλητισμό εκτός του πεδίου της και δη το άθλημα του τένις.

Η τεχνολογία που έχει δημιουργήσει η Playsight ήρθε να κάνει τη δική της “επανάσταση” σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος του τένις με ποικίλους και πολύ ενδιαφέροντες τρόπους!

Τι είναι η τεχνολογία Smartcourt της Playsight;

Η Playsight έχει δημιουργήσει την τεχνολογία Smartcourt που είναι ό,τι καλύτερο έχει σχεδιαστεί από βιομηχανία στο άθλημα του τένις βοηθώντας ομοσπονδίες, αθλητές, tennis clubs, ακαδημίες και σχολεία σε πάνω από είκοσι χώρες!

Ο στόχος της νέας τεχνολογίας είναι να “συνδέσει” όλους τους παίκτες της νέας γενιάς του αθλήματος ενώ έχει λάβει την οικονομική και όχι μόνο υποστήριξη, πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων του αθλήματος όπως είναι, μεταξύ άλλων, οι: Μπίλι Τζιν Κινγκ, Κρις Έβερτ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Τόμι Χάας.

Τοπ προπονητές όπως είναι ο Πολ Άνακον (πρώην προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ και του Πιτ Σάμπρας) αλλά και ο Ντάρεν Κέιχιλ (coach της Σιμόνα Χάλεπ), έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για να για να αναπτύξουν προγράμματα προπόνησης και μέτρησης των επιδόσεων των αθλητών τους. Το σύστημα κάμερας που διαθέτει το SmartCourt χρησιμοποιεί την “τελευταία λέξη” στο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να προπονούνται πιο αποτελεσματικά, να παίζουν καλύτερα και να απολαμβάνουν περισσότερο τον χρόνο τους στο κορτ.

Πώς δουλεύει το SmartCourt;

Το SmartCourt όπως αναφέραμε και πριν είναι σύστημα που χρησιμοποιεί κάμερες και εγκαθίσταται μόνιμα σε ένα κορτ. H Playsight “παίρνει” ένα απλό γήπεδο και το συνδέει με το διαδίκτυο και με την πλατφόρμα της που χρησιμοποιεί την τεχνολογία cloud για να κάνει το κορτ “έξυπνο”! Υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, περισσότερα από χίλια “έξυπνα” κορτ στον κόσμο…

Αλλά πέραν των καμερών και του τεχνολογικού εξοπλισμού, η Playsight έχει δημιουργήσει και ένα λογισμικό με ιντερνετική πλατφόρμα όπου αθλητές και προπονητές μπορούν να δουν βίντεο και δεδομένα, να δημιουργήσουν τα δικά τους highlights με συγκεκριμένες στιγμές της προπόνησης-αγώνα, και να παίρνουν μαζί τους, σε μορφή βίντεο, τις προπονήσεις και τους αγώνες όπου θέλουν! Οι παίκτες λατρεύουν να παίζουν σε “έξυπνα” κορτ για πολλούς λόγους: δεν χρειάζεται να φορούν κάτι επιπλέον, όπως αισθητήρες, τα στατιστικά δεδομένα είναι πολύ ακριβή, και το να μπορείς να βλέπεις σε βίντεο ή ακόμα και να μεταδίδεις live μια προπόνηση ή έναν αγώνα φέρνει την “επαγγελματική” εμπειρία σε όλα τα επίπεδα των τενιστών!

Υπάρχουν διαφορετικά είδη “έξυπνων” κορτ;

Η Playsight προσφέρει τρία διαφορετικά επίπεδα της τεχνολογίας Smart:

  • To SmartCourt Pro (με κιόσκι εντός κορτ και πλήρη δεδομένα και στατιστικά στοιχεία
  • Το SmartCourt Play (με log-in μέσω κινητού, ριπλέι σε tablet και πολλά ακόμα) και
  • Το SmartCourt Live (προσφέρει live streaming και καταγραφή βίντεο)

Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας και τις ανάγκες σας, η Playsight μπορεί να προσφέρει live stream, να καταγράψει όλα τα βίντεο σας, να προσφέρει κορυφαία δεδομένα και στατιστικά στοιχεία, εργαλεία για προπόνηση και βελτίωση της απόδοσης και πολλά περισσότερα. Και ο,τιδήποτε καταγράφεται στο SmartCourt αυτόματα “ανεβαίνει” και στο Playsight Cloud. Προπονητές και αθλητές μπορούν, πολύ εύκολα, να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας είτε online είτε μέσω της εφαρμογής (app) της Playsight. H ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πλέον προσβάσιμη σε αστέρια του juniors επιπέδου αλλά και σε παίκτες ερασιτεχνικού επιπέδου!

Δημιουργία drills και εργαλείο προπόνησης

Με συνεχείς καινοτομίες στην τεχνολογία της, η Playsight έχει κάνει άλματα και στο κομμάτι της προπονητικής και της δημιουργίας ασκήσεων. Με το drills mode που διαθέτει, οι παραδοσιακές προπονήσεις έχουν μεταβληθεί σε κάτι πιο απαιτητικό αλλά και πιο διασκεδαστικό και χρήσιμο για όλα τα επίπεδα παικτών! Δεν χρειάζεται πλέον να “χτυπάτε” εκατοντάδες μπάλες από ένα καλάθι δίχως προφανή σκοπό και μετρήσιμα δεδομένα. Κάθε μπάλα πλέον “μετράει” γιατί μπορεί να “ανιχνευθεί” η πορεία της ανεξαρτήτως του τι drill κάνεις και για ποιον σκοπό.

Το drills mode που χρησιμοποιεί η Playsight “χωρίζει” το κορτ σε αναρίθμητες ζώνες-στόχους με πολλούς διαφορετικούς σκοπούς και τακτικές προσαρμογές (ταχύτητα χτυπήματος, απόσταση της μπάλας από το φιλέ (net clearance) και πολλά άλλα)!

Το video replay Playfair

H Playsight καινοτομεί σε ακόμα έναν τομέα συνεργαζόμενη με διεθνείς ομοσπονδίες και την Διακολλεγιακή Ομοσπονδία Τένις στις Η.Π.Α. ώστε να μπει το video replay σε juniors και κολλεγιακά πρωταθλήματα προκειμένου να μειωθούν φαινόμενα όπως το “κλέψιμο πόντων” και να προωθήσει την ευγενή άμιλλα σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος!

Το Playfair είναι η τεχνολογία για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός καθώς αθλητές θα μπορούν να κάνουν challenge αποφάσεις των αντιπάλων τους ή των διαιτητών (όπου υπάρχουν) χρησιμοποιώντας την τεχνολογία instant video replay, επίσης γνωστό και σαν VAR.

To VAR έχει μπει πλέον σε πάρα πολλά αθλήματα στο κορυφαίο τους επίπεδο: στο χόκει (NHL), στο Αμερικανικό Ποδόσφαιρο (NFL) αλλά και στο ποδόσφαιρο (FIFA), ομοσπονδίες και οργανισμοί χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να μειώσουν τις κακές αποφάσεις των διαιτητών και να ενισχύσουν τη δικαιοσύνη στην ανταγωνιστική φύση των αθλημάτων. Με το Playfair, οι παίκτες μπορούν να δουν βίντεο από πολλές γωνίες για το πού κατέληξε η μπάλα είτε στο κιόσκι της Playsight είτε μέσω tablet ή ipad.

H Playsight δημιουργήθηκε πολλά χρόνια πριν με πρώτο στόχο τη βελτίωση της προπόνησης μέσω βίντεο και στατιστικών δεδομένων αλλά σύντομα ανακάλυψε και έναν νέο στόχο μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει το βίντεο και οι κάμερες: το να δούμε “οριακές μπάλες” σε τουρνουά όλων των επιπέδων.

Τι λέει ο κόσμος του τένις για την Playsight;

Ανά την υφήλιο, πάρα πολλοί άνθρωποι του τένις έχουν “γευτεί” την τεχνολογία αιχμής της Playsight και δίνουν το feedback τους:

Τζόρνταν Τόμσον (15χρονος junior παίκτης στις Η.Π.Α): Έχω ξεκάθαρα πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές μου από τη στιγμή που άρχισα να χρησιμοποιώ το Playsight το 2015. Έχω κάνει τεράστια πρόοδο στην κατάταξη και το παιχνίδι μου έχοντας τη δυνατότητα να δω όλες αυτές τις “μικρές” λεπτομέρειες που θα τις έχανα δίχως τη χρήση βίντεο και στατιστικών.

Πίτερ Σμιθ (πέντε φορές πρωταθλητής NCAA, Head Coach στο USC Men’s Tennis): Στο κολεγιακό τένις, στις μάχες που δίνουμε εκεί, αν δεν κάνεις live streaming των προπονήσεων, αν δεν έχεις δεδομένα, αν δεν έχει το SmartCourt της Playsight, κάποιος άλλος το έχει!

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η Playsight είναι επανάσταση για το άθλημα. Έχω μια ομάδα ανθρώπων γύρω μου, ο καθένας τους “αυθεντία” στον τομέα του αλλά η τεχνολογία έχει κάνει τέτοια πρόοδο που το Playsight είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι για να αναλύσω το παιχνίδι μου και τα σημεία που χρίζουν βελτίωσης.