Ο παλαίμαχος Γάλλος τενίστας Ανρί Λεκόντ, πιστεύει ότι η πίεση στους ώμους της Σερίνα Γουίλιαμς ώστε να κατακτήσει το 24ο Grand Slam της καριέρας θα είναι πιο αυξημένη από ποτέ στο επερχόμενο Ρολάν Γκαρός.

Η Σερίνα, που κλείνει τα 39 της χρόνια στις 26 Σεπτεμβρίου, έχει μείνει πια τριάμισι χρόνια χωρίς Slam καθώς δεν κατάφερε ούτε στο φετινό Αμερικανικό Όπεν να σπάσει την κατάρα του 24ου Major που διαρκώς της διαφεύγει.

Πλέον, πάει να το κατακτήσει στο λιγότερο “πετυχημένο” Slam της καριέρας της, το Ρολάν Γκαρός που έχει κατακτήσει τρεις φορές.

“Η πίεση πάνω της θα είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Οι προηγούμενες χαμένες ευκαιρίες θα παίζουν όλο και πιο δυνατά στο μυαλό της. Όσο γίνεται μεγαλύτερη, θα πρέπει να καθαρίζει τους αγώνες πιο εύκολα, πιο γρήγορα για να έχει ελπίδες. Όταν οι περισσότεροι αγώνες της πάνε σε τρία σετ, θα έχει πρόβλημα, ειδικά στο χώμα. Και είναι πρόβλημα το γεγονός ότι πολλές τενίστριες έχουν επανέλθει σε κορυφαία κατάσταση όπως είναι η Αζαρένκα και η Χάλεπ” ανέφερε ο Λεκόντ.

Κώστας Αϊτάκης