Αποφασισμένος να ξεπεράσει τα πνευματικά ups and downs ο Νικ Κύργιος που αποκάλυψε πως βλέπει ψυχολόγο


 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Νίκ Κύργιος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους τενίστες στον κόσμο.

Σκεφτείτε απλά πως στην πρώτη του συνάντηση στο tour με τους Big Three, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς, ο Κύργιος τους κέρδισε!

Ωστόσο, τα ψυχολογικά θέματα, η έλλειψη κινήτρου και ο εκρηκτικός του χαρακτήρας, δεν του έχουν επιτρέψει να αξιοποιήσει αυτό το ταλέντο.

Από το Νο37 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Κύργιος προετοιμάζεται για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Αυστραλία και σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Canberra Times, ο 23χρονος επιβεβαίωσε ότι παρακολουθεί αθλητικό ψυχολόγο.

“Προφανώς και δυσκολευόμουν με μερικά θέματα μέσα κι έξω από το court και δεν ήταν εύκολη χρονιά. Όμως, ξεκίνησα να βλέπω κάποιους ψυχολόγους και προσπαθώ να επανέλθω στο κορυφαίο επίπεδο της πνευματικής μου δύναμης. Ίσως το άφησα για αρκετό καιρό. Όμως το κάνω πλέον και νιώθω άνετα να μιλήσω γι’αυτό. Δεν νιώθω ότι πρέπει να κρύψω κάτι” είπε χαρακτηριστικά ο Κύργιος.

Παράλληλα, ο Κύργιος είπε ότι τη νέα χρονιά θα προσέξει περισσότερο τον προγραμματισμό των τουρνουά που θα πάρει μέρος.

“Θα δουλέψω με την ομάδα μου για να έχουμε ένα σωστό schedule. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν τα πήγαμε καλά στον προγραμματισμό και δεν κατάφερα να ολοκληρώσω καμία σεζόν”