Στο γερμανικό tennisnet.com μίλησε πρόσφατα ο Πέτρος Τσιτσιπάς, σχετικά με το πως είναι να παίζει δίπλα στον αδερφό του, αλλά και No5 του κόσμου, Στέφανο Τσιτσιπά, τα θετικά και τα αρνητικά της συνεργασίας τους, για τις περισσότερες wild card που εξασφαλίζει ανά καιρούς, αλλά και για την επιστροφή του στα μονά.

“Τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα από τα μειονεκτήματα. “Μαθαίνω πάρα πολλά από τον Στέφανο, τόσο για το τένις, όσο και για τη ζωή. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και το να του μιλάω, το να τον βλέπω να παίζει και να μαθαίνω δίπλα του, αποτελεί μια τεράστια έμπνευση για μένα.

Έχει μια συναρπαστική προσωπικότητα εκτός γηπέδου και έχει δώσει πάρα πολλά στο άθλημα. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι παρά την πολύ ψηλή του θέση στην κατάταξη στο μονό, με έχει βοηθήσει πολύ στο διπλό.

Οι συγκρίσεις με δυσκόλευαν μόνο στην αρχή, όταν ήμουν νέος παίκτης, όταν ήθελα να εξελιχθώ ως μια ανεξάρτητη προσωπικότητα. Αλλά αυτό έφευγε όλο και περισσότερο όσο μεγάλωνα.”

“Δεν έχω πάρει αρνητικές αντιδράσεις μέχρι στιγμής. Φυσικά, όπως και πολλοί άλλοι παίκτες, έχω επωφεληθεί από κάποιες wild cards. Αλλά για να τα καταφέρεις ως παίκτης πρέπει να πετύχεις νίκες και οι wild cards δεν στο εξασφαλίζουν αυτό.

Αυτό που μετράει είναι η εμφάνισή σου στο γήπεδο. Οι wild cards είναι σημαντικές, αλλά αν δεν είναι πετυχημένες, τότε μπορεί να φέρουν και αντιπαραγωγικό αποτέλεσμα στην ανάπτυξή σου.”

“Έχω πολύ διαφορετική σχέση με τα μονά. Όπως δείχνει και η κατάταξη, είμαι πολύ πιο πετυχημένος στα διπλά. Πέρσι είχα έναν τραυματισμό στον μηρό που με άφησε 3 μήνες εκτός.

Όταν επέστρεψα στο tour, δεν ένιωθα έτοιμος για το μονό, ούτε σωματικά ούτε πνευματικά, οπότε έπαιξα μόνο διπλό, όπου τα πράγματα πήγαιναν καλά. Τότε ήμουν γύρω στο Νο.700 στο μονό και γύρω στο Νο.200 στο διπλό.

Θέλω να παίξω ξανά στο μονό, γι’ αυτό και με χαροποίησε πολύ εδώ η wild card που πήρα, ήταν και ένα σημαντικό τεστ για να δω που βρίσκομαι. Επίσης ακόμα και ένας καλός παίκτης διπλού, μπορεί να μάθει και να πάρει βοήθεια από αγώνες στα μονά. Όταν είμαι σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση και έχω και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, σίγουρα θα μου δώσω άλλη μια ευκαιρία στα μονά.”

Αναφορικά με τους στόχους που έχει θέσει, είπε: “Δεν έχω στόχο μια συγκεκριμένη θέση στην κατάταξη, γιατί αυτό μπορεί να επηρεαστεί από πολλά πράγματα. Θα ήθελα να παίξω σε όλα τα Grand Slams φέτος μαζί με τον αδερφό μου, έχουμε παίξει ήδη στα δυο πρώτα. Στόχος μου είναι να εξελιχθώ ως παίκτης του διπλού και να κατανοώ όλο και καλύτερα το παιχνίδι.”

Video highlights
Previous articleRoma Cup: Πέρασε στις “8” η Σακελλαρίδη
Next articleΈκανε το νταμπλ στην Πάτρα ο Παγώνης