Η Τσεχία και οι Η.Π.Α. άλωσαν τις έδρες της Γερμανίας και της Γαλλίας αντίστοιχα και προκρίθηκαν στον φετινό τελικό του World Group του Fed Cup επιβεβαιώνοντας τη φήμη τους ως παραδοσιακές δυνάμεις του θεσμού!


Είχαν την έδρα, έβαλαν τα rubber σε indoor χώμα που είναι η επιφάνεια που θα τους έδινε τις περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης αλλά και πάλι δεν τα κατάφεραν!

Η Γερμανία και η Γαλλία υποτάχτηκαν στην ανωτερότητα της Τσεχίας και των Η.Π.Α αντίστοιχα που με συνολικό σκορ 3-1 κέρδισαν πανάξια την πρόκριση τους στον φετινό τελικό του Fed Cup.

Μιλάμε για τις δύο πιο πρόσφατες υπερασπίστριες του τίτλου χώρες, (Τσεχία το 2016, Η.Π.Α. πέρσι) ενώ μαζί έχουν “σηκώσει” συνολικά 28 τίτλους Fed Cup (18 οι H.Π.Α., 8 η Τσεχία)…

Οι Τσέχες ήθελαν μόλις μια νίκη ακόμα μετά τους δύο θρίαμβους του Σαββάτου στα μονά.

Και προς στιγμήν, οι Γερμανίδες έβγαλαν σφυγμό με τη Γιούλια Γκέργκες να μειώνει σε 2-1 επικρατώντας της Καρολίνα Πλίσκοβα με 6-4, 6-2 και να δίνει νέο ενδιαφέρον στη σειρά!

Ωστόσο, η πιστή στρατιώτης Πέτρα Κβίτοβα έκανε και πάλι το θαύμα της και με μια επιβλητική εμφάνιση, “σκότωσε” την Αντζελίκ Κέρμπερ με 6-2, 6-2 κάνοντας το 3-1 και δίνοντας ακόμα μία πρόκριση στη χώρα της στον τελικό του υψηλότερου επιπέδου αγώνων εθνικής διοργάνωσης.

Η άλλη σειρά, αυτή ανάμεσα στη Γαλλία και τις Η.Π.Α. ξεκίνησε πιο ισορροπημένα, από το 1-1 αλλά οι Αμερικανίδες την καθάρισαν γρήγορα.

Πρώτα μια ονειρική Σλόαν Στίβενς διέσυρε την Κριστίνα Μλαντένοβιτς με 6-2, 6-0 για το 2-1 πριν να έρθει η Μάντισον Κις και με μια σοβαρή εμφάνιση να τελειώσει τη σειρά κόντρα στην Πολίν Παρμεντιέ με 7-6(4), 6-4.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένεται να δούμε έναν πολύ ανταγωνιστικό τελικό το διήμερο 10-11 Νοεμβρίου 2018 ανάμεσα σε δύο χωρές που είναι διαρκείς “παραγωγοί” κορυφαίων τενιστριών!

 

Κώστας Αϊτάκης

Video highlights
Previous articleΒολές Ζιλ Σιμόν προς ITF!
Next articleΗ σχέση μου με τις ήττες… – VIDEO