Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε έτοιμος για να αντιμετωπίσει στα ίσια τον Ρότζερ Φέντερερ στον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν ενώ ζήτησε παλικαρίσια συγγνώμη για το ξέσπασμά του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Μπασιλασβίλι.


“Πλημμυρίζει” από αυτοπεποίθηση ο Στέφανος Τσιτσιπάς και το έδειξε ακόμα μια φορά…

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας έχει κάνει, ήδη, μια εξαιρετική πορεία στο Αυστραλιανό Όπεν φτάνοντας στον τέταρτο γύρο αλλά αυτό δεν του αρκεί!

Ο Στεφ πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ και δεν θα μπει ως “πρόβατο επί σφαγή” στο ματς του επόμενου γύρου κόντρα στον καλύτερο όλων των εποχών!

Για να κερδίσεις ένα τέτοιο ματς πρέπει να έχεις τεράστια πνευματική δύναμη. Και μόνο να αντιμετωπίζεις έναν τέτοιο παίκτη σου προκαλεί δέος. Εγώ πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω και νιώθω αυτή τη στιγμή πολύ καλά με τις πιθανότητές μου!” ανέφερε με αυτοπεποίθηση ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας.

Ανέλυσε τακτικά τι πρέπει να κάνει στο τεράστιο ματς της Κυριακής.

Ο Ρότζερ σερβίρει πολύ καλά οπότε “κλειδί” για μένα είναι να βγάλω μεγάλες επιστροφές. Στα return games μου πρέπει να μείνω επιθετικός και να εκμεταλλευτώ τις ευκαιρίες μου” ανέλυσε.

Το ξέσπασμά του στο τρίτο σετ με τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι λόγω μιας υπόδειξης του επόπτη και τα “γαλλικά” που εκστόμισε ακούστηκαν σε όλο το γήπεδο και δέχτηκε ερώτηση για τη συμπεριφορά του.

“Εννοείται ότι ζητώ συγγνώμη. Είπα ό,τι είπα από την ένταση της στιγμής και το μετανιώνω. Δεν ήταν αυτή μια πρέπουσα αντίδραση σε ό,τι έγινε” σχολίασε.

Πλέον, ο Στεφ έχει μια μέρα ξεκούρασης και προετοιμασίας παράλληλα για το πιο ιστορικό ματς, σε επίπεδο Slam, της μέχρι στιγμής καριέρας του…

 

Κώστας Αϊτάκης