Η Ναόμι Οσάκα φέρνει αέρα αλλαγής στην ομάδα της ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, για την οποία είναι πανέτοιμη ώστε να μην επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων δύο ετών…


 

To 2019 ήταν μια rollercoaster χρονιά για τη Ναόμι Οσάκα.

Όπως η ίδια το θέτει:

“Η φετινή μου χρονιά ήταν σαν το γράμμα U. Ξεκίνησα πολύ δυνατά στην Αυστραλία, στα ευρωπαϊκά τουρνουά μετά έπαιξα άσχημα και προς το τέλος της σεζόν, στην Ασία, ανέβηκα πάλι. Όταν με ρωτάνε αν η χρονιά μου ήταν καλή, απαντάω ό,τι απάντησα και πέρσι: Θα ήθελα να έχω μεγαλύτερη σταθερότητα”.

Ωστόσο, αν συγκρίνω τις δύο τελευταίες χρονιές, πιστεύω ότι φέτος τα πήγα καλύτερα. Μπορεί να έκλαψα περισσότερες φορές από στενοχώρια, συνολικά όμως, πήρα τα σωστά μαθήματα. Μπορώ να αλλάζω τις κακές στιγμές προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Σε κάθε περίπτωση, το 2020 θα την βρει με μια νέα δυνατή προσθήκη στο προπονητικό της τιμ, αυτή του πολύπειρου Βέλγου Βιμ Φισέτ.

Ο Φισέτ έχει συνεργαστεί με μεγάλες τενίστριες, όπως οι Κλάιστερς, Αζαρένκα, Κόντα, Χάλεπ και Κέρμπερ έχοντας μάλιστα οδηγήσει την Κλάιστερς σε δύο κερδισμένα Αμερικανικά Όπεν όπως και την Κέρμπερ στο κερδισμένο Wimbledon του 2018.

Η Οσάκα τερμάτισε τη σεζόν στο Νο3 του κόσμου.

 

Κώστας Αϊτάκης