Το Australian Open ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένο αφού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε προσέλευση θεατών και από τα τέσσερα Grand Slams!

Τις τρεις εβδομάδες της διοργάνωσης (δύο του κυρίως ταμπλό και μιας των προκριματικών), περισσότεροι από 900,000 φίλαθλοι πέρασαν τις πύλες του Melbourne Park και απόλαυσαν τένις πολύ υψηλού επιπέδου.

Παρότι υπήρξαν κάποιες τρανταχτές απουσίες (Αλκαράθ, Κύργιος), τις δύο εβδομάδες του κυρίως ταμπλό τις εγκαταστάσεις της Μελβούρνης επισκέφτηκαν 839,192 φίλαθλοι, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ στη διοργάνωση του 2020 με 812,174 θεατές.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η απουσία των περιορισμού λόγω covid αλλά και η δίψα των φιλάθλων για τένις, μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Πάνω από 60,000 κόσμου παρακολούθησαν τους αγώνες των προκρματικών, με το τελικό νούμερο των θεατών να φτάνει τους 902,312 θεατές.

Οι αποσύρσεις των Φέντερερ, Σ.Γουίλιαμς και Μπάρτι, δεν φάνηκε να επηρεάζουν την προσέλευση στην Αυστραλία.

“Κάποια δημοσιεύματα ανέφεραν ότι λόγω των μεγάλων απουσιών, η προσέλευση θα είναι τραγική αλλά διαψεύστηκαν. Ο κόσμος ήθελε απλά να διασκεδάσει” είπε ο διευθυντής των αγώνων, Κρεγκ Τάιλι.

Ο Τάιλι ανέφερε ότι στη διοργάνωση του 2024, στόχος είναι να ξεπεραστεί το 1 εκατομμύριο θεατές.

Video highlights