Κάτοχος ενός ιστορικού ρεκόρ στον κόσμο του πάντελ είναι πλέον η Κλαούντια Φερνάντεθ. Με την κατάκτηση του Santiago P1 στη Χιλή για το Premier Padel, η νεαρή Ισπανίδα έγινε η νεαρότερη παίκτρια (γυναίκα ή άνδρας) που παίρνει τίτλο στο Παγκόσμιο Τουρ.

Την ημέρα του νικηφόρου τελικού, η Φερνάντεθ ήταν 18 ετών, 3 μηνών και 6 ημερών (γεν. 28/02/2006), κάνοντας πια δική της την απόλυτη ηλικιακή επίδοση όλων των εποχών στο διεθνές επαγγελματικό πάντελ. Πλάι της στο κορτ σε αυτόν τον θρίαμβο ήταν η 32χρονη Γκέμα Τριάι, με τις δυο τους να έχουν άλλους τρεις χαμένους τελικούς νωρίτερα στη σεζόν.

Οι Κλαούντια Φερνάντεθ και Γκέμα Τριάι στο Santiago P1.

 

Μέχρι και τώρα το ρεκόρ της νεαρότερης πρωταθλήτριας βρισκόταν στα χέρια της Μπεατρίθ Γκονθάλεθ, από το 2020. Νωρίτερα φέτος, στο Acapulco P1, η Κλαούντια Γένσεν είχε στεφθεί πρωταθλήτρια, ούσα τότε η δεύτερη νεαρότερη όλων των εποχών. Στους άνδρες, ο Αρτούρο Κοέγιο πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο του το 2022, λίγο πριν κλείσει τα 20, όντας μέχρι και σήμερα ο νεαρότερος άνδρας πρωταθλητής στα χρονικά του Παγκόσμιου Τουρ.

Οι πέντε νεαρότεροι πρωταθλητές:
1. Κλαούντια Φερνάντεθ: 18 ετών, 3 μηνών, 6 ημερών
2. Μπεατρίθ Γκονθάλεθ: 18 ετών, 7 μηνών, 27 ημερών
3. Κλαούντια Γένσεν: 18 ετών, 8 μηνών, 3 ημερών
4. Αριάνα Σάντσεθ: 19 ετών, 8 μηνών, 4 ημερών
5. Αρτούρο Κοέγιο: 19 ετών, 11 μηνών, 19 ημερών

Τα highlights από των ιστορικό θρίαμβο των Φερνάντεθ/Τριάι:

 

Video highlights
Previous articleΑλκαράθ-Σίνερ: Καθηλώνει το ντέρμπι των μελλοντικών Big 2
Next articleΤρεις εβδομάδες εκτός ο Τζόκοβιτς