Σύμφωνα με την ισπανική Marca ο Ράφα Ναδάλ αναμένεται να μείνει εκτός για μερικές εβδομάδες, αμέσως μετά το Παρίσι, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί στο 3ο Major της σεζόν. Μια είδηση που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί καθώς ο 36χρονος δεν αναφέρθηκε στο συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής αμέσως μετά από το ημιτελικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 

Μάλιστα το πρωί του Σαββάτου ο μάνατζερ του Ισπανού, τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία απόφαση για το αν ο Ράφα Ναδάλ θα παίξει στο Λονδίνο, αποκαλώντας αναληθές τα όσα υποστηρίζει η Marca.

Ωστόσο, σε περίπτωση που ο Ναδάλ προσπεράσει το Wimbledon αυτό σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστεί για 2η σερί χρονιά στο All England Club, ενώ θα μπει σε μια μακρά λίστα από top παίκτες που θα συμμετάσχουν. 

Ήδη με την απαγόρευση των Ρώσων και Λευκορώσων, αλλά και με τις σίγουρες απουσίες των Ρότζερ Φέντερερ, Σταν Βαβρίνκα (δεν θα κάνει χρήση όπως φαίνεται του Protecting Ranking), αλλά και με την αμφίβολη (ως δεδομένη) απουσία του Σάσα Ζβέρεφ το τουρνουά του Λονδίνου αποδυναμώνεται αισθητά. 

Video highlights