Η πρώην Νο1 και κάτοχος 4 Grand Slam τίτλων Ναόμι Οσάκα έδωσε τον πρώτο της αγώνα μετά από 4 μήνες καταφέρνοντας να κερδίσει με δυσκολία την Αλιζέ Κορνέ με 2-1, στο Melbourne Summer Set 1.

H 24χρονη Γιαπωνέζα που πήρε ένα διάλειμμα από το τένις μετά το US Open 2021, αποκάλυψε πως πίστευε ότι η απουσία της από τα γήπεδα θα κρατούσε περισσότερο καιρό. Ακόμη μίλησε για τους στόχους που έθεσε για τη νέα σεζόν, για το τι την έκανε να γυρίσει στα κορτ, αλλά και για την απόφαση να σταματήσει τις συνεντεύξεις Τύπου.

“Στην πραγματικότητα πίστευα ότι δεν θα έπαιζα για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς” είπε η Οσάκα στους δημοσιογράφους μετά τον πρώτο γύρο.

“Είμαι πραγματικά χαρούμενη με τον εαυτό μου που αγαπώ τόσο πολύ το άθλημα γιατί κυριολεκτικά είπα ότι δεν ήμουν σίγουρη πότε επρόκειτο να παίξω μετά το US Open και είμαι εδώ αυτή τη στιγμή”

“Στο διάλειμμα που πήρα ένιωθα σαν να μην ήξερα ποιο θα ήταν το μέλλον μου. Είμαι σίγουρη ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με αυτό. Φυσικά ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά σίγουρα δεν είχα πάρει κάποια απόφαση. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που κάθομαι εδώ αυτή τη στιγμή” αποκάλυψε η Οσάκα.

Για τους στόχους της σεζόν:

“Έχω πραγματικά μόνο έναν σημαντικό στόχο φέτος, και είναι εντελώς άσχετος με αποτελέσματα και άλλα τέτοια. Για μένα, θέλω απλώς να νιώθω ότι κάθε φορά που πατάω στο γήπεδο διασκεδάζω. Μπορώ να φύγω από το γήπεδο γνωρίζοντας ότι ακόμα κι αν έχασα, προσπάθησα όσο μπορούσα” είπε για τη νέα χρονιά η Ναόμι.

«Επίσης, έχω έναν στόχο για την αίθουσα Τύπου, ότι δεν πρόκειται να ξανακλάψω ποτέ, οπότε ελπίζω ότι θα είναι προς όφελός μου. Είμαι ο τύπος ατόμου που νοιαζόταν λίγο για τα αποτελέσματα και την κατάταξη και άλλα τέτοια και απλά πρέπει να βρω έναν τρόπο να απολαύσω ξανά το παιχνίδι. Γιατί αυτός ήταν ο λόγος που έπαιζα στην αρχή” 

Για το τι πυροδότησε την απόφαση της να επιστρέψει στο κορτ:

“Αυτό που πιθανώς με έκανε ξανά έτοιμη ήταν απλώς να μιλάω με ανθρώπους. Τείνω να εσωτερικεύω τα πάντα και νομίζω ότι αυτό μπορεί να βασίζεται απλώς στο πώς μεγάλωσα. Δεν είχα τόσους πολλούς φίλους, επομένως δεν μίλησα πραγματικά σε οποιονδήποτε εξαρχής”

“Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της off-season, απλώς έκανα παρέα με τους φίλους μου και μίλησα πολύ με την οικογένειά μου. Ένιωσα ότι ήταν ένας τρόπος να αποσυμπιέσω την πίεση που είχα στον εαυτό μου. Μετά άρχισα σιγά σιγά να ανακτώ το συναίσθημα της αγάπης που είχα προς το τένις” δήλωσε η Νο13 της κατάταξης.

Για την επανένωση με την ομάδα της:

“Ελπίζω ότι η ομάδα μου δεν με αντιπαθεί επειδή πέρυσι ήταν μια τραυματική χρονιά . Ειλικρινά, συνέβαιναν πολλά πράγματα για τα οποία δεν τους μιλούσα, οπότε ήταν κάπως άδικο γι’ αυτούς, και τους εκτιμώ πολύ που με έμειναν δίπλα μου” είπε για τη σχέση της με το προπονητικό της team η Οσάκα.

Για το αν σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που χειρίζεται τις συνεντεύξεις Τύπου:

“Στην αρχή, αμέσως μετά από όλα όσα έγιναν στο Ρολάν Γκαρός, φοβόμουν πολύ να επιστρέψω εδώ γιατί δεν ήξερα πώς θα ήταν η ενέργεια. Νιώθω ότι οι άνθρωποι που με γνωρίζουν καταλαβαίνουν τι εννοώ, και αισθάνομαι ότι έχουμε δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης και κάπως σαν μια φιλία”

“Νομίζω ότι θα συνεχίσω να είμαι ο εαυτός μου και μπορείτε να το ερμηνεύσετε όπως θέλετε” ήταν τα λόγια της.

Η Ναόμι Οσάκα θα αναμετρηθεί με την Μαρίνα Ζάνεβσκα στον 2ο γύρο του Melbourne Summer Set 1.

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

Δανάη Μασκαλέρη

 

 

 

Video highlights