Με κοινή τους ανακοίνωση, η ATP και η WTA αναστέλλουν κάθε αθλητική δραστηριότητα στα δύο tour μέχρι και τις 7 Ιουνίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού…


 

Τελικά, δεν θα ξαναδούμε επαγγελματικό αγώνα τένις για αρκετό διάστημα αγώνα…

Όπως αναμενόταν, τόσο η ATP όσο και η WTA, βλέποντας με ψυχρή λογική τη δεινή κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού ανέστειλα, φυσιολογικά, κάθε δραστηριότητα στα τουρ τους μέχρι και τις 7 Ιουνίου.

Μιλάμε για την ημερομηνία όπου θα τελείωνε, υπό κανονικές συνθήκες το Ρολάν Γκαρός, όπερ και σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθεί κανένα τουρνουά της φετινής χωμάτινης σεζόν!

Με αστερίσκο βέβαια το Γαλλικό Όπεν που αυτοβούλως άλλαξε την ημερομηνία διεξαγωγής του, μία απόφαση που έχει δεχτεί δριμείες αντιδράσεις και αναμένουμε περισσότερες εξελίξεις επί του θέματος…

Τένις…γιοκ λοιπόν μέχρι και τις 7 Ιουνίου (τουλάχιστον) και βλέπουμε…

“Ήρθε η ώρα να δράσουμε κοινά και όχι μεμονωμένα. Οι προκλήσεις που έχει φέρει ο κορονοϊός απαιτούν, πιο πολύ από ποτέ, να δράσουμε συλλογικά και συνεργατικά για να προχωρήσει το άθλημα προς όφελος των παικτών, των τουρνουά, των φίλων του τένις”.

“Αξιολογούμε όλες τις επιλογές μας για να διατηρήσουμε ή να επεκτείνουμε το φετινό καλεντάρι βάσει του πότε θα επιστρέψει η αγωνιστική δράση, κάτι που είναι ακόμα άγνωστο στον παρόντα χρόνο. Θα μιλήσουμε εντός αυτών των εβδομάδων-μηνών με όλους τους φορείς, τους παίκτες και τα τουρνουά”.

“Όλοι συμφωνούμε ότι τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν με όλους” κλείνει η ανακοίνωση που έρχεται ως απάντηση στη δριμεία κριτική που άσκησαν παίκτες και των δύο τουρ ότι μαθαίνουν τα νέα εκ των υστέρων και δεν λένε τη γνώμη τους.

 

Κώστας Αϊτάκης