Μετά το τρίτο συνεχόμενο Newcombe Medal, η Άσλει Μπάρτι έχει βάλει στόχο την πρωτιά στην Ολυμπιάδα του Τόκιο


 

Το 2020 είναι Ολυμπιακή χρονιά και ολοένα και περισσότεροι τενίστες, αναφέρονται στο μεγάλο ραντεβού στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Τόκιο.

Μια από αυτές είναι και η Άσλει Μπάρτι, η κορυφαία τενίστρια για το 2019 η οποία ετοιμάζεται για την πρώτη της Ολυμπιάδα!

Η 23χρονη Αυστραλέζα, κατέκτησε τον παρθενικό της τίτλο Grand Slam στο French Open, ανέβηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε τον τίτλο στο WTA Finals και οδήγησε τη χώρα της στον τελικό του Fed Cup, σε μια φοβερή χρονιά για τη χαρισματική τενίστρια.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα πάρω μέρος στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό θα προσθέσει έξτρα προσμονή για τη νέα χρονιά, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα κομμάτια της νέας σεζόν για τα οποία ανυπομονώ” είπε η Μπάρτι απ’τη Μελβούρνη.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος για την Αυστραλέζα, είναι η κατάκτηση του Australian Open, θέλοντας να βάλει τέλος στη μεγάλη προσμονή των Αυστραλών στην πατρίδα τους. Η τελευταία ήταν η Κρις Ο’Νιλ το 1978!

Το γεγονός ότι θα έχει στραμμένα όλα τα βλέμματα πάνω της, ως το Νο1 του ταμπλό και μεγάλο φαβορί, δεν φαίνεται να ενοχλεί τη Μπάρτι.

“Υπάρχουν άλλα 27 κορίτσια που θα χρειαστεί να προσπαθήσω για να κερδίσω. Ανεξάρτητα από τη θέση που έχεις στην κατάταξη, όλες προσπαθούν για τον ίδιο στόχο. Πρέπει να προετοιμαστώ κατάλληλα τις επόμενες 5-6 εβδομάδες και να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Australian Open” πρόσθεσε.