Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση που έχει φυσικά μεγάλη δόση λογικής επισήμανε ο Σαμ Κουέρι και αφορά την παρουσία ή μη των Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ στο επικείμενο US Open.

Ο πολύπειρος Αμερικανός τενίστας που αγωνίζεται αυτήν την εβδομάδα στο All American Cup της Ατλάντα, ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει ένας εκ των δύο θρύλων του αθλήματος τον άλλο…μόνο του στη Νέα Υόρκη με συνέπεια να τον καταστήσει αυτόματα ως το τεράστιο φαβορί για τον τίτλο!

Με την “κούρσα” στα κερδισμένα Slams να είναι πιο “καυτή” από ποτέ (19 Slam ο Ναδάλ και 17 ο Τζόκοβιτς με τον Φέντερερ να είναι “παροπλισμένος” στα 20 μέχρι το τέλος της σεζόν), η λογική λέει ότι οι Ναδάλ/Τζόκοβιτς θα εκμεταλλευτούν κάθε δυνατή ευκαιρία για να αυξήσουν τους αριθμούς τους.

“Για μένα, είναι σημαντικό να επιστρέψει το τένις στη Νέα Υόρκη ακόμα και αν λείπουν τα πολύ μεγάλα ονόματα. Κακά τα ψέματα, τα τελευταία 15 χρόνια έχουν κυριαρχήσει τρεις άνθρωποι και πιστεύω ότι αυτό είναι καλό για το άθλημα. Θα με συνέφερε να απουσίαζαν και οι τρεις από τη Νέα Υόρκη, θα έκανε την κλήρωση πολύ πιο “ανοικτή”. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα αφήσει κάποιος τον άλλο να παίξει ένα Slam μόνος του. Δεν θα του το χάριζε έτσι” ήταν η κατακλείδα των δηλώσεων του Αμερικανού τενίστα.

 

Κώστας Αϊτάκης