Έχει ήδη δώσει το στίγμα του στο tour και όλοι περιμένουν μεγάλα πράγματα από τον Ζοάο Φονσέκα, ωστόσο ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος και ταπεινός.

Ο 18χρονος Βραζιλιάνος, ξεκίνησε τη νέα σεζόν όπως ολοκλήρωσε την προηγούμενη, κατακτώντας το πολύ δυνατό Challenger των 200,000$ στη Κανμπέρα και πλέον ετοιμάζεται να ριχτεί στη μάχη των προκριματικών του Australian Open.

Μετρώντας 10 σερί νίκες, μετά και την κατάκτηση του NextGen ATP Finals στη Τζέντα το Δεκέμβριο, ο Φονσέκα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου τένις. Ήδη έχουν αρχίσει οι συγκρίσεις με τον Γιάνικ Σίνερ, όμως ο ίδιος θέλει να το αποφύγει.

“Είμαι ο Ζοάο. Θέλω απλά να γράψω τη δική μου ιστορία. Για εμάς τους Βραζιλιάνους είναι πολύ δύσκολο γιατί όταν βλέπουν ένα μικρό παιδί να κάνει ορισμένα καλά πράγματα, ο κόσμος αρχίζει να συγκρίνει και να βάζει πολύ πίεση πάνω του. Θέλω να πω στα media της Βραζιλίας: ‘Μην με συγκρίνετε. Αφήστε να πάρω το χρόνο μου'”.

Όσον αφορά για το στόχο που έχει το 2025, ο Φονσέκα ήταν ξεκάθαρος: “Ο πρώτος μου στόχος είναι να παίξω στο κυρίως ταμπλό και των τεσσάρων Grand Slam. Θέλω απλά να παίξω σε αυτά τα μεγάλα τουρνουά. Είναι το όνειρό μου”

Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε τη χρονιά από το Νο145 της κατάταξης, όμως μετά την κατάκτηση του Canberrra Challenger, θα σκαρφαλώσει στο career high Νο113 του κόσμου.

Video highlights
Previous articleΗ παράδοση της Σάκκαρη κόντρα στις Τσέχες
Next articleΣίνερ: “Όσοι με γνωρίζουν με εμπιστεύονται”