Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, ο Αντρέι Ρούμπλεφ αποκάλυψε την μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι το τένις…


 

Γιος διάσημου μποξέρ στη Ρωσία, ο 21χρονος δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, έστω και ερασιτεχνικά.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ αν δεν ήταν τενίστας, σίγουρα θα ήταν μποξέρ και του αρέσει να μιλάει σε κάθε του ευκαιρία για το αγαπημένο του σπορ. Πως προετοιμάζεται λοιπόν για την επιστροφή του Tour ; Παίζοντας μποξ, φυσικά.

Αναλυτικά όσα είπε για την μεγάλη αδυναμία που έχει στο μποξ:

“Όταν ήμουν 13 ετών, έκανα προπονήσεις μποξ. Προσπαθούσα να φτιάξω την φυσική μου κατάσταση ακολουθώντας προγράμματα μποξέρ στο γυμναστήριο.

Για να γίνεις καλός μποξέρ, πρέπει να έχεις τεράστιες αντοχές. Προσπάθησα από μικρός να βελτιωθώ σε αυτό τον τομέα, γιατί ήξερα ότι θα επωφεληθώ στο τένις. Ταυτόχρονα, δυνάμωνα πολύ τα χέρια μου και μάθαινα να δουλεύω έτσι όπως πρέπει τα πόδια μου.

Έφτασα σε αυτό το σημείο, γιατί το μποξ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην νεανική μου ηλικία. Έμαθα να εξελίσσομαι μέσα από αυτό και είδα τα θετικά αποτελέσματα στο κορμί μου.

Είναι κάτι πολύ διαφορετικό από το τένις, όμως εξίσου συναρπαστικό. Όταν ήμουν μικρός, ήμουν συνεχώς μέσα σε ένα γυμναστήριο, αλλά δεν μου άρεσε πολύ. Ήθελα να είμαι έξω, να ζήσω τη ζωή μου.

Διάλεξα το τένις ως άθλημά μου, γιατί μου έδινε ζωή. Έπαιζα στην εξοχή, έτρεχα και πάλευα για τη νίκη. Φυσικά, κανείς δεν μπορούσε να με χτυπήσει σε ένα court, οπότε τα δυο αθλήματα δεν έχουν σχεδόν κανένα κοινό”.

 

Δημήτρης Χαλιάπας