Παρών στο US Open για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια θα είναι ο Σέρβος καθώς η Γερουσία ψήφισε υπέρ της άρσης των περιορισμών για τον Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει αγωνιστεί στο τελευταίο χρονικά Major της σεζόν από το 2021 όταν ηττήθηκε στον τελικό από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ χάνοντας την ευκαιρία να ολοκληρώσει το ημερολογιακό Grand Slam. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευαν την είσοδο σε διεθνείς επισκέπτες που δεν είχαν αποδεικτικό εμβολιασμού με τον Τζόκοβιτς να παραμένει ανεμβολίαστος.

Στην συνεδρίασή της η Γερουσία πέρασε νόμο με τον οποίο δεν ισχύει πλέον ο περιορισμός και αυτό που απομένει πλέον είναι η υπογραφή του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Τζόκοβιτς είχε μιλήσει στο CNN εκφράζοντας την επιθυμία του να επιστρέψει φέτος στο Flushing Meadows. “Πραγματικά θέλω να παίξω εκεί, θέλω να είμαι εκεί. Η τελευταία φορά ήταν το 2021 όταν έχασα στον τελικό από τον Μεντβέντεφ, πιθανότατα μία από τις καλύτερες στιγμές που είχα ποτέ με το κοινό της Νέας Υόρκης. Ήμουν τυχερός που πήρα τον τίτλο τρεις φορές και έπαιξα σε πολλούς τελικούς”.

“Αν κι έχασα σε εκείνο το ματς δέχθηκα πολλή αγάπη κι εκτίμηση από τον κόσμο και θέλω να επιστρέψω και να συνδεθώ ξανά μαζί του, οπότε είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ και ελπίζω να συμβεί”.

 

Video highlights
Previous articleΔίδυμα περιμένει η Σουάρες Ναβάρο
Next articleΑττάλεια: Διπλή πρόκριση για την Ματούλα