Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε άλλη μια μυθική σεζόν στην καριέρα του, κατακτώντας τους τέσσερις από τους πέντε σημαντικότερους τίτλους στο ATP Tour.

Βαδίζοντας το 36ο έτος της ηλικίας του, ο Σέρβος υπεραθλητής, δεν έδειξε καμία αδυναμία και κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, με μοναδική σημαντική απώλεια τον τίτλο στο Wimbledon που του στέρησε ο Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό.

Σύμφωνα με τον Πάτρικ Μουράτογλου, ο Νόλε είναι καλύτερος από τον Τζόκοβιτς του 2015 αλλά και από τον Φέντερερ τη διετία 2018-19, βγάζοντας το καπέλο στον Σέρβο ο οποίος έχει διατηρήσει τα απίστευτα επίπεδα φυσικής κατάστασης, μέχρι σήμερα.

“Νομίζω ότι το μόνο debate που μπορούν να κάνουν οι φίλαθλοι τώρα είναι: ‘ποιος είναι ο αγαπημένος μου τενίστας’. Για τον καλύτερο όλων, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία. Είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς” είπε αρχικά ο Γάλλος προπονητής στη στήλη “Eye of the Coach” του ειδησεογραφικού site “Tennis Majors”.

Για τη σύγκριση μεταξύ του Φέντερερ το 2018 και το 2019 με τον σημερινό Τζόκοβιτς, ο Μουράτογλου είπε: “Ακούω συχνά ότι αυτά που έκανε ο Ρότζερ από το 2017 έως το 2019, είναι το ίδιο καλά με αυτά που κάνει ο Νόβακ σήμερα και πως ο Ρότζερ ήταν καλύτερος εκείνη τη διετία, από πριν. Όμως, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Ο Ρότζερ ήταν καλύτερος το 2018 σε σχέση με πριν, για έναν βασικό λόγο. Το backhand του. Πήρε μια σημαντική απόφαση και άρχισε να παίρνει νωρίτερα τη μπάλα στο backhand, πιο φλατ κι αυτό έκανε μεγάλη διαφορά.

“Αλλά τώρα, στα 36 και 37 του χρόνια, ο Ρότζερ δεν θα μπορούσε να κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα Grand Slam και να ήταν σταθερός όλη τη χρονιά. Δεν έγινε ποτέ αυτό. Η διαφορά είναι ότι ο Νόβακ είναι το ίδιο καλά σωματικά όπως όταν ήταν 26 ετών. Αυτό είναι μεγάλη διαφορά. Όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο σωματικά, μπορείς να είσαι συνεπής όλη τη χρονιά και να νικάς όλους τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο σε σταθερή βάση. Αυτή είναι μεγάλη διαφορά”.

 

Video highlights
Previous articleNextGen Finals: Στα ημιτελικά Φις και Στρίκερ (vids)
Next articleHighlights: Οι καλύτερες στιγμές της 3ης ημέρας στην Τζέντα (vid)