Ο Ράφα Ναδάλ κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ και παρέμεινε για 735η εβδομάδα στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον Τζίμι Κόνορς…


 

Μπορεί το τρόπαιο που κατέκτησε την Κυριακή στη Ρώμη να μην του έδωσε άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτή την εβδομάδα, όμως ο Ράφαελ Ναδάλ “έσπασε” ένα πολύ ιστορικό ρεκόρ.

Ο Ρότζερ Φέντερερ βρισκόταν στη 2η θέση της λίστας με τους τενίστες που βρέθηκαν για περισσότερες συνεχόμενες εβδομάδες εντός του Top10, μετρώντας 735 σερί.

Με τις ανανεωμένες κατατάξεις όμως, ο Ράφα βρίσκεται στο Νο2 και ταυτόχρονα συμπληρώνει 736(!) εβδομάδες στους πρώτους 10 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον 37χρονο Ελβετό στη σχετική λίστα.

Πλέον, ο Ισπανός πρωταθλητής, που βρίσκεται συνεχόμενα στο Top10 από τον Απρίλιο του 2005, όταν και πρωτοεμφανίστηκε εκεί, χρειάζεται να παραμείνει μέχρι τον Ιούνιο του 2020, για να ανέβει στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας.

Αυτό, γιατί ο Τζίμι Κόνορς με 785 σερί εβδομάδες απολαμβάνει την πρωτιά αυτή τη στιγμή. Αν ο Ράφα παραμείνει υγιής για ακόμη 13 μήνες πάντως, θα “σπάσει” κι αυτό το ρεκόρ.

Αναλυτικά η λίστα:

 

Δημήτρης Χαλιάπας