Ο καλός φίλος του Ρότζερ Φέντερερ, πρώην Νο1 τενίστας στον κόσμο και νυν υπεύθυνος του Indian Wells Masters, Τόμι Χάας, προέβλεψε πότε ο Ελβετός πρωταθλητής θα σταματήσει να παίζει τένις…


 

Ο Ρότζερ Φέντερερ βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ αυτή τη στιγμή και δεν λέει να σταματήσει να κερδίζει τρόπαια και διακρίσεις, παρόλο που έχει φτάσει τα 37 χρόνια ζωής.

Ο Ελβετός μαέστρος, σκοπεύει να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι όσο μπορεί στο Tour και το 2019 θα είναι ακόμη μια σεζόν, που θα τον βρει στα courts.

Το πότε θα σταματήσει το τένις δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος, όπως έχει τονίσει σε πολλές συνεντεύξεις του, με τον καλό του φίλο όμως, Τόμι Χάας, να προβλέπει την ημερομηνία απόσυρσης του Ελβετού, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Tennis365.

Ο πρώην Νο1 τενίστας στον κόσμο και νυν υπεύθυνος του Indian Wells Masters σχολίασε χαρακτηριστικά:

“Δεν μπορώ να πω πολλά για αυτόν τον άνθρωπο. Είναι απίστευτος. Φανταζόμασταν πως όταν φτάσει σε αυτή την ηλικία δεν θα παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά είναι τόσο οργανωμένος και αψεγάδιαστος στο πρόγραμμά του που νομίζω ότι θα παίζει για τουλάχιστον ακόμη δυο χρόνια.

Αν νιώθει δυνατός και ο τραυματισμός του στη μέση δεν τον επηρεάσει στα επόμενα χρόνια, θα είναι διεκδικητής τίτλων μέχρι όσο θελήσει. Έχει την μεγαλύτερη ποικιλία χτυπημάτων από όλους τους τενίστες του Tour.

Πιστεύω πως θα παίξει ακόμη δυο χρόνια σε αυτό το επίπεδο, θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και θα αποσυρθεί από το άθλημα αμέσως μετά από αυτή τη διοργάνωση”.

 

Δημήτρης Χαλιάπας