Ο Γερμανός Ντιέγκο Ντεντούρα-Παλομέρο, ο πρώτος παίκτης γεννημένος το 2008 που συμμετείχε σε κυρίως ταμπλό τουρνουά ATP, κατάφερε να πάρει την πρόκριση απέναντι στον Ντένις Σαποβάλοφ με 7-6(2), 3-0, με τον Καναδό να εγκαταλείπει λόγω αδιαθεσίας.

Ο lucky loser 17χρονος, ξεκίνησε από τα προκριματικά κερδίζοντας στον 1ο γύρο τον Αμερικανό Μακένζι ΜακΝτόναλντ με 6-3, 6-1, ωστόσο στο “τελικό” για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό ηττήθηκε από τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ με 6-3, 6-3. 

Ο Ντεντούρα-Παλομέρο συνέχισε ως lucky loser γράφοντας αρχικά ιστορία ως ο πρώτος παίκτης που θα αγωνιστεί σε κυρίως ταμπλό, γεννημένος το 2008. Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή καθώς ο Γερμανός και Νο549 του κόσμου, μετά από ένα συγκλονιστικό 1ο set το οποίο κέρδισε με 7-6(2), λίγο αργότερα σφράγισε την ιστορική πρόκριση απέναντι στον Ντένις Σαποβάλοφ που έκανε ντεμπούτο στο τουρνουά. 

Στον επόμενο γύρο ο Ντεντούρα-Παλομέρο είναι πολύ πιθανό να βρει ξανά στο δρόμο του τον Μπούμπλικ, που παίζει κόντρα στον Βέλγο Ζιζού Μπεργκς. 

BMW OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-1h)

Video highlights
Previous articleΠαγώνης: Επέστρεψε στο Νο1 της Tennis Europe
Next articleΒαρκελώνη: Ζόρικη πρόκριση για Αλκαράθ (vids)