Ο Νίκολας Τζάρι, Νο78 τενίστας στον κόσμο, βρέθηκε ντοπέ και, μέχρι νεωτέρας, του έχει αποκλειστεί η οποιαδήποτε δυνατότητα συμμετοχής σε τουρνουά της ATP!

Συγκεκριμένα, στο περασμένο Davis Cup Finals της Μαδρίτης, ο 24χρονος Χιλιανός βρέθηκε ντοπαρισμένος με τις απαγορευμένες από τη WADA ουσίες Ligandrol metabolite και Stanozolol metabolite που θεωρούνται αναβολικές ουσίες.

Έχει κατηγορηθεί με παράβαση του αντι-ντόπινγκ κοντρόλ και έχει αποκλειστεί από αγωνιστικές υποχρεώσεις μέχρι νεωτέρας!

Ο Τζάρι δεν έχει κάνει ακόμα κάποια έφεση στην πρωτοβάθμια απόφαση της WADA.

Σε δήλωση του μετά την ανακοίνωση του νέου αυτού, ο Τζάρι δήλωσε απόλυτα αθώος επικαλούμενος την ελάχιστη ποσότητα των ουσιών που βρέθηκαν στα ούρα του και δεσμεύτηκε να παλέψει τις επόμενες μέρες ώστε να αποδείξει την αθωότητά του.

Πέραν του Νίκολας Τζάρι, θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε και ο κορυφαίας τενίστας στον κόσμο στα διπλά, Κολομβιανός Ρόμπερτ Φάρα!

Ο 32χρονος τενίστας βρέθηκε θετικός στην ουσία Bolderona, αναβολικό στεροϊδές, και ενημερώθηκε από την ITF ότι τίθεται σε “καραντίνα” και δεν θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν.

Την έκπληξη του για τα ευρήματα αυτά εξέφρασε και ο Φάρα που επικαλείται άλλες 15 εξετάσεις που έκανε μέσα σε εκείνο το διάστημα και βγήκαν αρνητικές ενώ δεν απέκλεισε να ευθύνεται το κολομβιανό…κρέας!

 

Κώστας Αϊτάκης