Ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ με τις ζωές 20 τενιστριών που έχουν φτάσει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, παρουσιάστηκε στο διεθνές φεστιβάλ ταινιών του Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής…


 

Με τίτλο “Ξετυλίγοντας την Θεά Αθηνά” και με μπόλικο άρωμα Ελλάδας, η Zapoteka Films παρουσίασε το νέο της ντοκιμαντέρ, που έχει να κάνει με το γυναικείο Tour και μερικές από τις κορυφαίες τενίστριες των τελευταίων ετών.

Ο Φράνσις Αμάτ και η Παλόμα Γκονγκόρα, ένα ζεύγος σκηνοθετών έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους. Από το 2015 μέχρι πριν δυο μήνες, ταξίδευαν από χώρα σε χώρα, προκειμένου να συναντήσουν μερικές από τις κορυφαίες τενίστριες του κόσμου.

Αφού πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με 20 πρώην Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, μόνταραν ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτοντας τις ζωές και τις θυσίες όλων αυτών των τενιστριών, προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, είναι άκρως ελληνικός. Με έμπνευση την Θεά Αθηνά από την Μυθολογία, ο Αμάτ και η Γκονγκόρα ξετυλίγουν το κουβάρι της σκέψης, της δουλειάς, της ευφυίας και του ενθουσιασμού των συγκεκριμένων τενιστριών, στοιχεία για τα οποία διακρίνοταν η Αθηνά.

Από την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, μέχρι την Βικτόρια Αζαρένκα και τις αδερφές Γουίλιαμς. Από την Μπέθανι Μάτεκ Σαντς, μέχρι την Μόνικα Σέλες και την Μπίλι Τζιν Κινγκ, δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ:

 

 

Δημήτρης Χαλιάπας