Ο Ρώσος, γεννημένος στην Ουκρανία, Νικολάι Νταβιντένκο, μπορεί να έχει γράψει με χρυσές σελίδες το όνομά του στην ιστορία του παγκοσμίου τένις, όμως τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αρνητικό θέμα συζήτησης στη γενέτειρά του.

Κι ενώ ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας, βρίσκεται σε εξέλιξη, ο 41χρονος, πρώην Νο3 τενίστας του κόσμου και πρωταθλητής στα ΑΤΡ Finals του 2009, διοργανώνει τουρνουά τένις στη Ρωσία, με τους Ουκρανούς να αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους, πως δεν σέβεται την καταγωγή του και τη χώρα στην οποία ζούσε μέχρι το 1992.

Σε ηλικία 11 ετών έφυγε από την Ουκρανία ο Νταβιντένκο, που παρά το γεγονός ότι είχε άριστες σχέσεις με τους Ουκρανούς, μέχρι πριν λίγο καιρό, η… απάθειά του να πάρει δημόσια θέση για τον πόλεμο που έχει προκληθεί, έχει στρέψει πολύ κόσμο κατά του.

Στη φετινή off-season, ο Νταβιντένκο είναι ένας από τους πρώην τενίστες που διοργανώνουν μεγάλο τουρνουά επίδειξης στη Ρωσία και αυτό, χρησιμοποιήθηκε ως αφορμή στην Ουκρανία, για δημόσιο… ξέσκισμα, του τέσσερις φορές ημιφιναλίστ σε Grand Slam διοργάνωση.

Νικολάι Νταβιντένκο, Βίκτορ Τροΐτσκι, Γιάνκο Τιπσάρεβιτς, Έλενα Βέσνινα και Αναστασία Μίσκινα, είναι οι πρώην τενίστες που διοργανώνουν το event, με έναν από τους κορυφαίους Ρώσους τενίστες αυτή τη στιγμή, τον Άσλαν Καράτσεφ, να δίνει το παρών.

Video highlights
Previous articleΑΤΡ: Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της χρονιάς
Next articleΑπό το μονοπάτι του GOAT