Ο πιο στενός συνεργάτης του Στάνισλας Βαβρίνκα και συνοδοιπόρος στις τεράστιες επιτυχίες του Ελβετού από το 2013 και μετά, ο Σουηδός coach Μάγκνους Νόρμαν, “έσταξε μέλι” για τον παίκτη του ενώ θεωρεί τον Stan the Man υποτιμημένο!

“Για μένα, ο Σταν είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών! Αν δούμε το ρεκόρ του, το γεγονός δηλαδή ότι κέρδισε τρία διαφορετικά Slam σε μια περίοδο όπου παίζουν οι τρεις καλύτεροι τενίστες όλων των εποχών. Για μένα, είναι υποτιμημένος. Έχει παίξει σε ακόμα έναν τελικό Slam αλλά και σε αρκετούς ημιτελικούς”.

“Σίγουρα, δεν τη σταθερότητα ούτε των Big3 ούτε και του Άντι Μάρεϊ. Αλλά στα πολύ καλά του, μπορεί να τους κερδίσει όλους. Αυτό τον κάνει ξεχωριστό. Κάθε μέρα, δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τον Σταν, γι’αυτό είναι ενδιαφέρον να ασχολείσαι μαζί του!”.

“Παίζει με πολύ μικρά περιθώρια λάθους. Του αρέσει να ρισκάρει. Οι περισσότερες μπάλες του είναι “do or die”. Αυτή είναι και η προσωπικότητα του εκτός τένις και δεν αλλάζει. Αυτό τον κάνει και επικίνδυνο όμως” ανέφερε ο Νόρμαν.

 

Κώστας Αϊτάκης