Μια μεγάλη… αλήθεια εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Φαμπρίς Σαντορό, κάτοχος δυο Grand Slam τίτλων στην καριέρα του, ο οποίος παραδέχθηκε πως βλέποντας τον Ράφαελ Ναδάλ να παίζει τένις, νομίζει πως ο ίδιος δεν έπαιζε το ίδιο… άθλημα!


 

Τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ράφαελ Ναδάλ μετά και την 11η κατάκτησή του στο Ρολάν Γκαρός φέτος, δίνουν και παίρνουν. Ένας από τους ανθρώπους που θαυμάζουν τον Ισπανό πρωταθλητή και έχουν προβεί σε δηλώσεις για τα κατορθώματά του τις τελευταίες ημέρες, είναι ο Φαμπρίς Σαντορό.

Ο Γάλλος, πρώην Νο17 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ στα μονά και κάτοχος δυο τίτλων στο Αυστραλιανό Όπεν στα διπλά, μίλησε για τον Ράφα και τον τρόπο παιχνιδιού του, ο οποίος είναι αψεγάδιαστος στην χωμάτινη επιφάνεια.

Ο 45χρονος πλέον Σαντορό, δήλωσε χαρακτηριστικά πως βλέποντας τον Ναδάλ να αγωνίζεται, του δίνει να καταλάβει πως αυτός δεν έπαιζε πραγματικό τένις στην καριέρα του.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως Ναδάλ και Σαντορό έχουν αγωνιστεί μια φορά ως αντίπαλοι, με τον Ισπανό να χάνει μόλις… ένα γκέιμ, στην μεταξύ τους μονομαχία στην Ντόχα του Κατάρ, το 2009 (6-1, 6-0).

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος στην εφημερίδα L’ Equipe:

“Ήταν φοβερό, εξωπραγματικό παιχνίδι. Όσες φορές ο Ντομινίκ (Τιμ) έκανε πολύ ωραία χτυπήματα, έλεγα από μέσα μου, κέρδισε τον πόντο. Ξαφνικά, όμως, η μπάλα γυρνούσε πίσω, πως γίνεται αυτό ; Αρκετές φορές όταν βλέπω τον Ναδάλ να αγωνίζεται, νομίζω πως εγώ δεν έπαιζα το ίδιο άθλημα…”

 

Δημήτρης Χαλιάπας