Η Εθνική αγοριών U16 επικράτησε της αντίστοιχης του Ισραήλ με 2-1 σκορ και πλέον θα δώσει… μάχη για τις θέσεις 5-6 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Η ελληνική αποστολή, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε στη συνέχεια να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη.
Αναλυτικότερα, στον πρώτο αγώνα ο Στέφανος Πουρναρόπουλος δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ελντάντ Ατζμόν, χάνοντας με 7-6(4), 6-3. Στη συνέχεια ο Ανδρέας Μέσσης έφερε το σκορ στα ίσα, επικρατώντας του Τιμ Βάιζμαν με 7-5, 6-4.
Το εισιτήριο για τις θέσεις 5-6 κρίθηκε στο διπλό. Εκεί, ο Στέφανος Πουρναρόπουλος μαζί με τον Ιωάννη Σακκά αντιμετώπισαν τους Ελντάντ Ατζμόν και Ομέρ Σαμιάν. Η ελληνική δυάδα χάνοντας μόλις τρία games νίκησε με 6-1, 6-2, δίνοντας στην Εθνική ομάδα την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό της στην πεντάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.