Η Ελίνα Σβιτόλινα κέρδισε την Καρολίνα Πλίσκοβα μετά από σπουδαία μάχη και ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της, στα WTA Finals της Σένζεν…


 

Η Ουκρανή τενίστρια, μπορεί να δυσκολεύτηκε πολύ για να υπερκεράσει το εμπόδιο της Τσέχας αντιπάλου της, όμως το πέτυχε με δραματικό τρόπο, δείχνοντας αντανακλαστικά μεγάλης πρωταθλήτριας, στις κρίσιμες στιγμές του ματς.

Χρειάστηκε σχεδόν δυο ώρες για να πάρει την straight sets νίκη, αφού πρώτα γλίτωσε την απώλεια του εναρκτήριου κομματιού της αναμέτρησης, στις λεπτομέρειες.

Τελικό σκορ 7-6(12), 6-4 για την Σβιτόλινα, που επέστρεψε από μπρέικ, έσωσε ένα σετ πόιντ της Πλίσκοβα στο πρώτο σετ και στη συνέχεια πήρε το προβάδισμα, για να “κλείσει” τον αγώνα χωρίς να απολέσει σετ.


Με αυτή την επικράτηση, η Ουκρανή, Νο8 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη της WTA αυτή τη στιγμή, ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την πορεία της στους φετινούς τελικούς, έχοντας ως στόχο φυσικά, να επαναλάβει τον περυσινό της θρίαμβο.

Με το 2-0, πήρε και τεράστιο προβάδισμα έναντι της Πλίσκοβα, όσον αφορά ενδεχόμενη ισοβαθμία στο Purple Group. Πλέον, χρειάζεται μια νίκη ακόμη για να εξασφαλίσει τη θέση της στους ημιτελικούς.

Την Τετάρτη, η Σβιτόλινα θα παίξει κόντρα στη Μπιάνκα Αντρέσκου, ενώ η Πλίσκοβα θα αντιμετωπίσει την Σιμόνα Χάλεπ σε ένα ματς… do or die για την ίδια.

WTA FINALS DRAW  | DOUBLES DRAW l OOP (+5h)

 

Δημήτρης Χαλιάπας