Κι ενώ η περιοδεία του Ράφα Ναδάλ στη Λατινική Αμερική όπως ήταν λογικό ο 36χρονος απάντησε σε ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το παγκόσμιο κύπελλο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Κατάρ. 

“Η αλήθεια είναι πως είμαστε σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και οι άνθρωποι πρέπει να έχουν περισσότερα δικαιώματα. Ο αθλητισμός είναι ένας χώρος που έχει μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ και είναι σε θέση να βάλει στην ατζέντα τέτοια ζητήματα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράσει το πως νιώθει, όσο βεβαίως δεν κάνει κακό στον διπλανό του.”, είπε ο Ναδάλ.

“Οι αποφάσεις που πήρε η FIFA είναι αυτές που είναι. Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την ελευθερία να δείξει την ευχαρίστηση ή τη δυσαρέσκειά του, γι’ αυτό που συμβαίνει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να παίζεται ποδόσφαιρο, να παίζεται τένις, να υπάρχει αθλητισμός, γιατί πάνω απ’ όλα είναι ένα μέσο για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο. Όταν έχουμε να κάνουμε με μια τέτοια διοργάνωση, το άθλημα έρχεται πάνω απ’ όλα. Τα υπόλοιπα, είναι πράγματα που αυτός ο κόσμος πρέπει να βελτιώσει, ώστε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον.”

Video highlights
Previous articleΝαδάλ και Ρουντ παίζουν μπάλα στο αεροδρόμιο (vid)
Next articleΤο Year End μεταξύ των Top-20