Ο Ράφαελ Ναδάλ σε συνέντευξη που έδωσε, μίλησε για το πώς έχει επιδράσει προς το καλύτερο η συμβολή και η παρουσία του νυν προπονητή του Κάρλος Μόγια, αλλά και όσων ανθρώπων είναι όλα αυτά τα χρόνια δίπλα του.

Ο 34χρονος Ισπανός αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων αθλητών όλων των εποχών στο τένις, έχοντας πετύχει αξιομνημόνευτα πράγματα και φυσικά σε όλη αυτή τη τεράστια διαδρομή δεν ήταν μόνος.

Ο Θείος του Ναδάλ, Τόνι, έβαλε και αυτός το λιθαράκι του με το παραπάνω στην εξέλιξη του ανιψιού του, ενώ καθοριστικό ρόλο την τελευταία 4αετία έχει παίξει και ο Κάρλος Μόγια, ο οποίος είναι ο προπονητής του αυτή τη στιγμή.

Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, τίποτα δεν θα ήταν εφικτό να συμβεί από όλα όσα έχω πετύχει ως και σήμερα,” τόνισε ο Ράφα.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam, μίλησε και για την καθοριστική συμβολή του θείου του από το ξεκίνημα της καριέρας του.

Αν δεν με είχε βοηθήσει από το ξεκίνημα της καριέρας μου ο θείος μου, αφού αυτός ήταν που μου έδειξε τον δρόμο για το τένις, δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι σήμερα,” επισήμανε ο Ναδάλ.

Ο Ισπανός τενίστας μετά την πολυετή παρουσία του Τόνι Ναδάλ, δίπλα του ως προπονητή, επέλεξε μια αλλαγή, έχοντας από το 2017 και μέχρι σήμερα κόουτς, τον Κάρλος Μόγια, άλλοτε Νο1 στον πλανήτη.

Το γεγονός ότι το 2017 ήθελε και ήλπιζε να είναι προπονητής μου, μου έδωσε έξτρα κίνητρο και με ανέβασε ψυχολογικά,” δήλωσε ο Ράφα.

Ακόμη ήταν πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι όλες αυτές τις εμπειρίες που είχε ο Κάρλος Μόγια ως τενίστας μέσα στο court, τις μοιράστηκε μαζί μου, αυτό με βοήθησε ακόμη περισσότερο,” πρόσθεσε ο Ναδάλ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι δύο τους έχουν αναμετρηθεί και οκτώ φορές ως αντίπαλοι μέσα στο court, όσο ο Κάρλος Μόγια ήταν ενεργός, με τον Ράφα να έχτισε μια υπέρ του παράδοση, με 6-2 στις νίκες.

Δημήτρης Τσαπνίδης