Ο Ράφα Ναδάλ τοποθετήθηκε για την υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς τονίζοντας ότι από τη στιγμή που το δικαστήριο τον αθώωσε ο Σέρβος θα έπρεπε να αγωνιστεί κανονικά στο Australian Open, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε “τσίρκο” τη μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα των εμβολιασμών. 

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο δικαστής Άντονι Κέλι ακύρωσε την απόφαση της Συνοριακής Αρχής για τη μη έγκριση της βίζας του Σέρβου, ενώ διέταξε την κυβέρνηση της Αυστραλίας να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα προτού τον αφήσει ελεύθερο.

Για την ώρα ο Νο1 του κόσμου είναι εντός Australian Open και στο δρόμο για την υπεράσπιση του τίτλου του, εκτός αν ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ ανακαλέσει και πάλι τη βίζα του Τζόκοβιτς, κάτι το οποίο αναμένεται να αποφασιστεί την Τρίτη (11/1).

“Είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ σε κάποια πράγματα με τον Τζόκοβιτς η δικαιοσύνη μίλησε και είπε ότι έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Australian Open. Νομίζω ότι είναι η πιο δίκαιη απόφαση και του εύχομαι καλή τύχη”, δήλωσε ο 35χρονος Ισπανός, συμπληρώνοντας με χιουμοριστική διάθεση: “Αν και σε προσωπικό επίπεδο δεν θα ήθελα να παίξει”.

“Σίγουρα γύρω από τον αθλητισμό κινούνται πολλοί παράγοντες σε γενικό, οικονομικό, διαφημιστικό επίπεδο. Όλα όμως είναι πολύ καλύτερα όταν παίζουν οι καλύτεροι.”

Ο Ναδάλ παραμένει συνεπής στις απόψεις του για τον εμβολιασμό, καθώς όπως έχει πει και στο παρελθόν εμπιστεύεται απόλυτα την επιστημονική κοινότητα. 

“Τα πιο σημαντικά ιδρύματα του κόσμου λένε ότι το εμβόλιο είναι ο τρόπος για να σταματήσει η πανδημία και η τρομερή καταστροφή που ζούμε τους τελευταίους 20 μήνες.”

“Από τη μεριά μου προσπαθώ να ακολουθήσω αυτό που λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα. Η συζήτηση που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό έχει εξελιχθεί σε τσίρκο.”

“Όμως ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο, ότι όση συζήτηση κι αν προκληθεί υπάρχουν εκατομμύρια θάνατοι στον κόσμο λόγω του ιού. Αυτή είναι η πραγματικότητα.”

Video highlights
Previous articleΕπεισόδια έξω από το κτίριο που βρίσκεται ο Τζόκοβιτς (vid)
Next articleΗ συνέντευξη Τύπου της οικογένειας Τζόκοβιτς (vid)