Μετά την απόσυρσή του από το ΑΒΝ AMRO World Tennis Tournament της Ολλανδίας την ερχόμενη εβδομάδα, ο Ράφαελ Ναδάλ απέσυρε τη συμμετοχή του και από το Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο το οποίος προτιμάει τα τελευταία χρόνια.

Ο 34χρονος Ισπανός, αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αυστραλία και μετά από συζήτηση με την ομάδα και τον γιατρό του, αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα το επόμενο διάστημα για να το ξεπεράσει εντελώς.

“Λυπάμαι πολύ που ανακοινώνω ότι δεν θα παίξω στο Ακαπούλο. Είναι μια δύσκολο χρονιά για όλους και η τωρινή κατάσταση της υγείας μου με το πρόβλημα στην πλάτη, δεν μου επιτρέπει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Λατρεύω το Ακαπούλκο, έχω παίξει τα τέσσερα τελευταία χρόνια, όμως φέτος δεν είναι εφικτό. Ελπίζω το 2022” έγραψε ο Ναδάλ ο οποίος είναι και υπερασπιστής του τίτλου στο Ακαπούλκο.

To Abierto Mexicano  θα διεξαχθεί 15-20 Μαρτίου και αποτελεί το τουρνουά προετοιμασίας για το Miami Open που ακολουθεί, οπότε πολύ δύσκολα ο Ναδάλ θα κάνει το ταξίδι στις ΗΠΑ και λογικά θα περιμένει το Monte Carlo Masters στις 11 Απριλίου για την επιστροφή του στο tour.

Στην entry list του Ακαπούλκο είναι οι εξής: Τσιτσιπάς, Ζβέρεφ, Σβάρτσμαν, Ράονιτς, Ντιμιτρόφ, Φονίνι και Αλιασίμ.