Ο Ράφαελ Ναδάλ προετοιμάζεται για την έναρξη της νέας σεζόν που θα τον βρει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ισπανίας στη νεοσύστατη διοργάνωση του United Cup.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και δύο φορές Grand Slammer το 2022, θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο στο Australian Open και πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να σταθεί ανταγωνιστικά στους άλλους κορυφαίους του κόσμου.

Ο 36χρονος Ισπανός, μετά από ένα tour στη Λατινική Αμερική όπου έδωσε σειρά φιλικών με τον Κάσπερ Ρουντ, επέστρεψε στη Μαγιόρκα όπου ξεκουράστηκε για μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να πιάσει ρακέτα ενώ έχει επιστρέψει στις καθημερινές του προπονήσεις το τελευταίο διάστημα.

“Επέστρεψα στις 3 Δεκεμβρίου. Για μια εβδομάδα δεν έκανα απολύτως τίποτα, κάτι που το χρειαζόμουν και ήταν σωστό. Έκανα λίγο φυσική κατάσταση. Θα χρειαστώ μερικές ημέρες στην Αυστραλία. Ξέρω ότι είναι μικρό το χρονικό διάστημα αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσω να πιάσω το επίπεδο που θέλω και χρειάζεται για να είμαι ανταγωνιστικός στην Αυστραλία” είπε στην Ισπανική As ο Ράφα Ναδάλ.

Ο Ράφα πραγματοποίησε και αλλαγές στο προπονητικό του team, μετά την αποχώρηση του επί χρόνια προπονητή του, Φραντσίσκο Ρόιγκ, παίρνοντας στη θέση του τον Γκουστάβο Μαρκάτσιο που δούλευε στη Rafa Nadal Tennis Academy.

“Πήρα τον Γκουστάβο επειδή ο Φράνσις αποφάσισε να πάρει διαφορετικό δρόμο. Δεν είμαι φαν των μεγάλων αλλαγών. Ο Φράνσις πήρε μια απόφαση και πέρα από όλα, τον αγαπάω και τον θεωρώ οικογένεια και φίλο” είπε ο Ναδάλ.

Ο Ράφα θα ταξιδέψει στο Σίδνεϊ τη Δευτέρα, όπου θα συμμετάσχει στο United Cup.

Video highlights