Η διοίκηση του ΟΑΚΑ αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού για την εκμίσθωση των γηπέδων τένις, ωστόσο ο διαγωνισμός κρίθηκε.. άγονος


 

Το Ολυμπιακό κέντρο αντισφαίρισης στο Μαρούσι, είναι από τις ελάχιστες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που αφήνουν κέρδος στο κράτος.

Αρκετοί προπονητές και ακαδημίες δραστηροποιούνται χρόνια στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και βγάζουν το ψωμί τους, προσφέροντας μαθήματα τένις στους ενδιαφερόμενους, νοικιάζοντας το γήπεδο από το ΟΑΚΑ με 1,350€/μήνα!

Τα γήπεδα που δίνονται προς ενοικίαση είναι 10, οπότε τα μηνιαία έσοδα του ΟΑΚΑ είναι μια 13,500€ και λειτουργώντας για 10 μήνες, το ετήσιο έσοδο είναι 135,000€!

Το ΔΣ του ΟΑΚΑ αποφάσισε να αλλάξει το καθεστώς από τη νέα σεζόν και σύμφωνα με τους προπονητές που δουλεύουν εκεί, πολύ καθυστερημένα.

Έτσι, στις 17/09 έληγε η προθεσμία υποβολής προσφορών για τον ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, για ενοικίαση των γηπέδων με ελάχιστο τίμημα 2,000€/μηνιαίως, προσδοκώντας να ανεβάσουν τα ετήσια έσοδα στα 200,000€.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tennis24, όμως, κανένας από τους προπονητές που εργάζονταν εκεί ή κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος, δεν κατέθεσε προσφορά οπότε τα προς ενοικίαση γήπεδα του ΟΑΚΑ, παραμένουν “μετέωρα” όπως και οι προπονητές/ακαδημίες που λειτουργούσαν εκεί.

Οι προπονητές που δουλεύουν χρόνια στο ΟΑΚΑ, χαρακτήρισαν “τυχοδιωκτική” την απόφαση αυτή του ΟΑΚΑ να ανεβάσει σχεδόν κατά 50% το μηνιαίο μίσθωμα των γηπέδων και σίγουρα τέτοιες ενέργειες, σε αυτή την κρίσιμη εποχή για το ελληνικό τένις, δεν θα βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλήματος.