Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο προέτρεψε τον κόσμο να εμβολιαστεί, πιστεύοντας ότι η προστασία του εμβολίου παρέχει καλύτερη ασφάλεια από τη φυσική ανοσία.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, μίλησε στο Bloomberg με αφορμή τις τελευταίες συνεργασίες της εταιρίας που ηγείται, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υπόθεση του Τζοκοβιτς που απασχολεί την παγκόσμια τενιστική και όχι μόνο, κοινότητα.

“Είμαι θαυμαστής του Τζόκοβιτς αλλά δεν μπορώ να πάρω θέση για την υπόθεση με την ιατρική εξαίρεση. Είναι κάτι μεταξύ του ίδιου και των αρχών στην Αυστραλία.

Η προηγούμενη νόσηση προστατεύει από την επαναμόλυνση για ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, όπως και τα εμβόλια. Πολλά Ευρωπαϊκά κράτη έχουν καθιερώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για δύο δόσεις με ισχύ στους έξι μήνες αλλά από προηγούμενη νόσηση το πιστοποιητικό ισχύει για 3 ή 4 μήνες γιατί ξέρουν ότι η προστασία από νόσηση δεν διαρκεί όσο με τα εμβόλιο” ήταν η τοποθέση του Μπουρλά.

Video highlights