Ο Αλεξάντερ Μπούμπλικ ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν 2026, επιβεβαιώνοντας ότι η εντυπωσιακή φόρμα με την οποία έκλεισε το 2025 δεν ήταν συγκυριακή. Ο Καζάκος, Νο11 στον κόσμο και στο υψηλότερο ranking της καριέρας του, επικράτησε με 6-3, 6-3 του Μπόουτικ φαν ντε Ζάντσχουλπ στον 2ο γύρο του Bank of China Hong Kong Tennis Open και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Ο Μπούμπλικ εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένος, επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό του και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολλανδό, ανοίγοντας με πειστικό τρόπο τη φετινή του πορεία στο Tour.

Μετά το ματς, στάθηκε στην προετοιμασία και στην πειθαρχία που έδειξε στο court.

«Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα πριν έρθουμε εδώ. Στον πρώτο αγώνα ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Επιλέξαμε μια τακτική, μείναμε πιστοί σε αυτή και έπαιξα καλά, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος με την εμφάνισή μου», δήλωσε.

Ο 27χρονος Καζάκος ολοκλήρωσε το 2025 με εντυπωσιακό ρεκόρ 30-9 μετά το Roland Garros, κατακτώντας τους τίτλους σε Χάλε, Γκστάαντ και Κιτσμπίχελ, και δείχνει αποφασισμένος να διατηρήσει αυτό το επίπεδο από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Στα προημιτελικά του Χονγκ Κονγκ, ο Μπούμπλικ θα αντιμετωπίσει τον Σανγκ Τζουντσένγκ, με τον 20χρονο Κινέζο να προκρίνεται μετά τη νίκη του επί του Λορέντζο Σονέγκο με 6-3, 6-4.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, ο Αμερικανός qualifier Μάικλ Μμο συνέχισε το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στο 2026, αποκλείοντας τον Νο4 του ταμπλό, Κάρεν Χατσάνοφ, με 7-6(2), 7-6(4). Ο Μμο, Νο285 στον κόσμο, έφτασε έτσι στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Μάρκος Χίρον, ο οποίος απέκλεισε τον υπερασπιστή του τίτλου Αλεξάντρ Μιλέ.

HONG KONG OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES SCHEDULE (+6h)

Video highlights
Previous articleΟ Κολινιόν «σόκαρε» τον Ντιμιτρόφ στο Μπρίσμπεϊν (vid)
Next articleΤρέλα για Αλκαράθ στη Σεούλ ενόψει του μεγάλου show με Σίνερ