Η Μαρτίνα Χίνγκις γνωρίζει τον Ρότζερ Φέντερερ από τα πρώτα του βήματα στο τουρ.

Μπορεί να τους χώριζε ηλικιακά μόλις ένας χρόνος, ωστόσο, η Ελβετίδα τενίστρια είχε κάνει τέτοιο απότομο ξεκίνημα στην επαγγελματική της καριέρα, με κερδισμένα Slams πριν κλείσει τα 18 της χρόνια, που μπορούσε να συμβουλεύει τον νεαρό Φέντερερ όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στο τουρ.

Πλέον, μετά από αρκετές επανόδους στο άθλημα και μια τρομερή “δεύτερη” καριέρα στα διπλά, η Χίνγκις έχει αποσυρθεί απολαμβάνοντας οικογενειακές στιγμές με το σύζυγο και το παιδάκι της.

Ωστόσο, παρακολουθεί ακόμα στενά τα τεκταινόμενα του τουρ και δίνει κουράγιο στον Ρότζερ Φέντερερ να πιστέψει πως μπορεί να πάρει τουλάχιστον ένα Slam ακόμα.

“Έχει να πάρει Slam από τον Γενάρη του 2018. Δεν είναι και τόσος πολύς καιρός. Είδαμε πόσο κοντά έφτασε φέτος. Ήταν έναν πόντο μακριά από τη νίκη. Ένα πρώτο σερβίς μακριά”.

“Για μένα είναι και πάλι το φαβορί για το Wimbledon του χρόνου. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να πιστέψει ότι μπορεί να κερδίσει τον Τζόκοβιτς. Το έκανε εμφατικά στο ATP Finals και ελπίζω να πήρε αυτοπεποίθηση από αυτό. Ξέρει τον τρόπο, αυτό είναι σίγουρο”.

“Και μένα θα μου έμενε ακόμα στο μυαλό ο χαμένος τελικός στο Wimbledon. Αλλά θα πρέπει να δει πόσο κοντά έφτασε, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να το ξανακάνει” καταλήγει η Χίνγκις.

 

Κώστας Αϊτάκης