Ο πρώην προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς, Μπόρις Μπέκερ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αναγεννημένο Νόβακ Τζόκοβιτς, και πιστεύει ακράδαντα ότι θα έρθουν και άλλα Slam για τον 31χρονο τενίστα!


Μπορεί να μην “χώρισαν” με τον καλύτερο τρόπο, ωστόσο, Νόβακ Τζόκοβιτς και Μπόρις Μπέκερ είχαν μια μαγική τριετία από το 2014 έως το 2016 που συνδυάστηκε με έξι κερδισμένα Major για τον Σέρβο τενίστα σε μια περίοδο απόλυτης κυριαρχίας του στο τουρ.

Η απομάκρυνση του Μπέκερ συνοδεύτηκε από την πρώτη στην απόδοση και το κίνητρο του Σέρβου πρωταθλητή που, όμως, αρχής γενομένης από το φετινό Wimbledon επέστρεψε για τα καλά στις μεγάλες επιτυχίες!

Ο σχολιαστής του BBC κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, Μπόρις Μπέκερ εξακολουθεί να τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον πρώην παίκτη του και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αγωνιστική επάνοδο του Νόλε!

“Δεν του δείχνουν τον ίδιο σεβασμό όπως στους Φέντερερ-Ναδάλ. Ο κόσμος αγαπάει τον Φέντερερ και τον Ναδάλ αλλά απλά σέβεται τον Νόλε. Είναι κάτι που τον ενοχλεί. Του έτυχε να παίζει την ίδια περίοδο με δύο από τους πιο πολυαγαπημένους τενίστες στην ιστορία. Έχει μάθει να ζει με αυτήν την κατάσταση. Οι φαν δεν είναι εναντίον του. Αλλά όταν δεν τον υποστηρίζουν το παίρνει προσωπικά. Είναι ευαίσθητος χαρακτήρας” ανέφερε ο Μπέκερ.

“Δεν νομίζω, ειλικρινά, ότι ο Νόβακ περίμενε να κερδίσει το φετινό Wimbledon μετά από διετία πλήρους αποχής από Slam. Στην αρχή της χρονιάς, απλά ήθελε να είναι υγιής και να χαίρεται το τένις. Τη χωμάτινη περίοδο ήταν απλά ικανοποιημένος αν κέρδιζε ένα ματς! Μόνο στο Queen’s άρχισε να πιστεύει πραγματικά ότι το έχει!” πρόσθεσε.

“Οσον αφορά στο μέλλον, είναι σούπερ γυμνασμένος και αφοσιωμένος. Ξέρει ότι τα ρεκόρ των Φέντερερ-Ναδάλ είναι ακόμα μακριά του και δεν θα αναφέρει ότι τα κυνηγάει. Ωστόσο, έχει ακόμα μια διετία-τριετία που τον περιμένουν μερικά ακόμα Slam…” κατέληξε ο 50χρονος σχολιαστής!

 

Κώστας Αϊτάκης