Η απόφαση της ATP για διεξαγωγή του Wimbledon χωρίς βαθμολογία, έχει επηρεάσει σίγουρα πολλούς από τους παίκτες που πέρυσι είχαν μια καλή πορεία στο τουρνουά.

Μεταξύ αυτών και ο Ματεό Μπερετίνι (Νο10), που το 2021 έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά φέτος δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τους 1.200 πόντους που κέρδισε.

Ο Ιταλός, έχει δύσκολο έργο μπροστά του στην grass season, καθώς θα πρέπει να φτάσει μακριά σε όλα τα τουρνουά που θα αγωνιστεί, αν θέλει να μην κατρακυλήσει στην παγκόσμια κατάταξη.

Ήδη, με την είσοδό του στον τελικό του Boss Open, εξασφάλισε την παρουσία του στο Top10 για ακόμη μια εβδομάδα. Εάν δεν τα είχε καταφέρει να μπει στον τελικό της Στουτγκάρδης, θα ήταν η 1η φορά που θα βρισκόταν εκτός “10άδας”, από τον Οκτώβριο του 2019.

Στη συνέχεια ,ο Μπερετίνι θα πρέπει να υπερασπιστεί τον περυσινό του τίτλο στο Queen’s (500 πόντοι) για να μείνει στο Top10 ακόμη μια εβδομάδα, ενώ αργότερα θα έρθει η αφαίρεση των περσινών 1.200 πόντων του Λονδρέζικου Slam.

Τι σημαίνει αυτό ; Ότι ακόμη κι αν κατακτήσει το Queen’s και το Wimbledon, θα μείνει εκτός Top20.

“Έχω μπλέξει τελείως. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, έχω τόσους βαθμούς να υπερασπιστώ και τώρα δεν μπορώ να τους υπερασπιστώ όλους. Δεν έχω την καλύτερη διάθεση και όλοι παλεύουμε για βαθμούς. Θα παίξω σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά.

Φέτος το Wimbledon θα είναι τελείως διαφορετικό για τους παίκτες. Είναι κακό αυτό που συνέβη για τους Ρώσους και τους Λευκορώσους, αλλά δεν είναι δίκαιο ούτε για τους υπόλοιπους παίκτες”, τόνισε ο Ιταλός με αφορμή τις επικείμενες ανακατατάξεις.

 

Δανάη Μασκαλέρη

Video highlights