“Φωτιά” έβαλε στο Λονδίνο ο Ζουλιάν Μπενετό, που κατά την διάρκεια των φετινών τελικών της ΑΤΡ δήλωσε πως ο Ρότζερ Φέντερερ τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης από τους ανθρώπους του Αυστραλιανού Όπεν…


 

Ο 37χρονος Γάλλος μπορεί να εγκατέλειψε την ενεργό δράση πρόσφατα, όμως δεν χάνει την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά στα μεγάλα τενιστικά γεγονότα.

Αυτό κάνει και την εβδομάδα που διανύουμε, καθώς βρίσκεται στην Ο2 Arena του Λονδίνου και παρακολουθεί από κοντά τους τελικούς της ΑΤΡ.

Μάλιστα, προέβη σε μια δήλωση σε μέσο της Αυστραλίας, που σήκωσε κύμα αντιδράσεων στους διαδρόμους της Ο2, όσον αφορά με την ευνοϊκη μεταχείριση που τυγχάνει σε ορισμένες περιπτώσεις ο Ρότζερ Φέντερερ από διοργανωτές τουρνουά.

“Ο Ρότζερ τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης αρκετές φορές. Τα τελευταία δύο χρόνια για παράδειγμα έχει παίξει 12 ή 13 από τα 14 ματς του το βράδυ στο Αυστραλιανό Όπεν. Τη διοργάνωση του συγκεκριμένου τουρνουά, βλέπετε, έχει αναλάβει η εταιρία management του ατζέντη του Ρότζερ Φέντερερ, του Τόνι Γκόντσικ”.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις πάντως, φυσικά δόθηκε τροφή για σχόλια και στους τενίστες που αγωνίζονται στους φετινούς τελικούς της ΑΤΡ. Δημοσιογράφοι ρώτησαν μετά το ματς του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Τζον Ίσνερ, τους δυο αθλητές, αν ισχύει κάτι τέτοιο κατά την άποψή τους.

“Ο Ρότζερ έχει κερδίσει έξι φορές το Australian Open και είναι πιθανότατα ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών”, είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς και πρόσθεσε: “Αν δεν το αξίζει αυτός, ποιος το αξίζει;”.

Και ο χαμένος της πρεμιέρας των τελικών στον όμιλο Guga Kuerten, Τζον Ίσνερ, περίπου εξέφρασε την ίδια άποψη. Αναλυτικά: “Πρέπει να έχουν ειδική μεταχείριση. Οι κορυφαίοι παίκτες έχουν βγάλει για αυτούς που είναι από κάτω τους περισσότερα χρήματα. Ειδικά κάποιος σαν τον Φέντερερ, που είναι το ανδρικό τένις για εμένα”.

 

Δημήτρης Χαλιάπας