Είναι παράλογο να περιμένουμε από τους παίκτες να προετοιμαστούν κατάλληλα για το Αυστραλιανό Όπεν, όταν δεν είναι σε θέση να προπονηθούν, δήλωσε ο Μπόρις Μπέκερ.

Πολλοί τενίστες βρίσκονται σε καραντίνα στην Μελβούρνη και δεν έχουν την δυνατότητα να εξασκηθούν, διότι υπήρξε θετικό κρούσμα Covid-19 στην πτήση τους.

Αυτό έχει οδηγήσει σε έντονες συζητήσεις στον κόσμο του τένις και των μέσων ενημέρωσης σχετικά με το αν οι παίκτες αντιμετωπίζονται δίκαια ή όχι.

Ωστόσο ο Μπέκερ, ο οποίος έχει κερδίσει το Αυστραλιανό Όπεν δύο φορές στην καριέρα του, πιστεύει ακράδαντα ότι η ανταγωνιστικότητα του τουρνουά μπορεί να επηρεαστεί δραστικά.

“Υπάρχουν 70 παίκτες που επηρεάζονται από αυτό που συμβαίνει”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπέκερ στο Eurosport Germany. “Το ένα τρίτο των παικτών αντιμετωπίζει αντίξοες συνθήκες στην Αυστραλία”.

“Δεν έχει σημασία πόσα βήματα έχουν πραγματοποιήσει στο δωμάτιο τους, δεν έχουν χτυπήσει ούτε μια μπάλα και στη συνέχεια θα έχουν μόλις μια εβδομάδα για να προετοιμαστούν.

“Όλη η χειμερινή προετοιμασία πήγε στράφι. Ως διοργανωτές, πρέπει να αναρωτηθείτε αν είναι σωστό αυτό που γίνεται, αν είναι λογικό”, είπε κλείνοντας ο 53χρονος Γερμανός.

Γιάννης Μαύρος