Μπόρις Μπέκερ, Τόνι Ναδάλ και Τόμι Χάας βρέθηκαν στη Μαγιόρκα, ελέω της πρεμιέρας του Mallorca Championships και μίλησαν για τον Ράφα Ναδάλ, αλλά και για το νέο δίδυμο πλέον που αναμένεται να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια: Κάρλος Αλκαράθ και Γιάνικ Σίνερ, δείχνοντας προσεκτικοί όταν γίνεται αναφορά για τη σύγκριση των δύο με τους Big-3.

“Έχουν πίεση και οι δύο από ηλικία 21 και 22 ετών. Για να τους συγκρίνουμε με τους Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς θα πρέπει να παίξουν 15 χρόνια και ίσως τότε θα μπορέσουμε να ξέρουμε, γιατί είναι ακόμα νέοι και εξελίσσονται.”, ανέφερε ο Μπέκερ. 

Όσο για τον Ναδάλ, ο Γερμανός και πρώην Νο1 του κόσμου είπε: “Σαφώς για μένα δεν θα υπάρξει καλύτερος στο χώμα σαν τον Ναδάλ. Έχει κερδίσει 14 φορές το Roland Garros. Δεν θα υπάρξει κανείς σαν αυτόν σε αυτήν την επιφάνεια.”

Στη συνέχεια μίλησε ο Τόνι Ναδάλ τονίζοντας ότι στην αντιπαλότητα Αλκαράθ και Σίνερ, ο Ισπανός δείχνει να έχει περισσότερες επιλογές στο court. “Βλέπω τον Αλκαράθ να κάνει περισσότερα πράγματα στο court. Να έχει περισσότερες επιλογές από τον Σίνερ. Ο Ιταλός έχει περισσότερο έλεγχο στο παιχνίδι του. Και οι δύο όμως είναι εξίσου δυνατοί σε όλες τις επιφάνειες.”

Για τον ανιψιό του και πρώην παίκτη του ο Τόνι Ναδάλ πρόσθεσε: “Για μένα ήταν αδιανόητο να κερδίζω μαζί του 22 Grand Slam. Το 2005 οι γιατροί του είπαν ότι η καριέρα του τελείωσε λόγω του προβλήματος στο πόδι που του προκαλούσε οξύ πόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που έχει καταφέρει.”

Ο τρίτος της παρέας, Τόμι Χάας αναφέρθηκε στην αντιπαλότητα των Αλκαράθ και Σίνερ, αλλά και στη σύγκριση με τους Big-3. “O Αλκαράθ πέτυχε κάτι απίστευτο για την ηλικία του. Είναι κάτι πολύ θετικό για το άθλημα να τον έχεις και να τον βλέπεις να παίζει.”

“Κέρδισε το Indian Wells τα τελευταία 2 χρόνια και έκανε ένα υπέροχο σόου συνδυάζοντας τις κινήσεις του Φέντερερ, την αμυντική ικανότητα του Ναδάλ και την ενέργεια του Τζόκοβιτς. Ο Χουάν Κάρλος (Φερέρο) βοήθησε πολύ τον Κάρλος να εξελίξει το παιχνίδι του.”

“Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα συμβεί σε 15 χρόνια. Τότε, τόσο ο Σίνερ, όσο και ο Αλκαράθ θα μπορούν να συγκριθούν με τους Big-3 και τότε θα δούμε τι έχουν καταφέρει.”

Video highlights
Previous articleΝιμάιερ: “Ήμουν τυχερή, δεν περίμενα τα δύο διπλά λάθη” (vid)
Next articleΜαγιόρκα: O Μονφίς νίκησε στην πρεμιέρα τον Τιμ (vids)