Η Άσλεϊ Μπάρτι πήρε θέση στο μεγάλο θέμα του εμβολιασμού των παικτών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μπρισμπέιν εκεί όπου 1.2000 άτομα δημιούργησαν ουρά 20μ., προκειμένου να πάρουν αυτόγραφο από την Νο1 του κόσμου. 

Η Αυστραλή, η οποία στην ίδια εκδήλωση ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν για να προετοιμαστεί καλύτερα για το Australian Open, έδωσε τη δική της εκδοχή για το αν θα πρέπει οι παίκτες να αποκαλύπτουν αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

“Για μένα είναι προσωπικό ζήτημα.”, είπε η 25χρονη. “Έκανα το εμβόλιο τον περασμένο Απρίλιο και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση, υγιής και το έκανα για τους ανθρώπους γύρω μου και για να βεβαιωθώ ότι η οικογένειά μου ήταν ασφαλής. Από την άλλη δεν κρίνω αυτούς που δεν το κάνουν.”

“Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να το πω σε όλους. Εμβολιάζομαι σε όλη μου τη ζωή. Στο τέλος της ημέρας είναι μέρος του ιατρικού ιστορικού και δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για να το μοιραστεί κανείς. Οι άνθρωποι παίρνουν διαφορετικές αποφάσεις, για διαφορετικούς λόγους. Επομένως οφείλουμε να το σεβαστούμε.”

Η Μπάρτι μίλησε και για το Australian Open και τα όσα ακούγονται για το πρώτο Grand Slam της σεζόν, δηλώνοντας ότι όλοι πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες που επιβάλλει του τουρνουά.

“Γνωρίζω ότι οι διοργανωτές θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις και θα πραγματοποιήσουν ένα ασφαλές τουρνουά. Πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες όλοι.”

Θάνος Σταθόπουλος 

Video highlights
Previous articleΤσιτσιπάς και Λόπεζ ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Βιέννη
Next articleNextGen Finals: Τουρνουά “φωτιά” στο Μιλάνο