Η απόφαση του Γιανίκ Σίνερ να αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο προκαλεί ακόμα αντιπαραθέσεις στην Ιταλία. Ο νεαρός τενίστας εξήγησε του λόγους της απόφασής του υπονοώντας και την επισφαλής κατάσταση που επικρατεί στο Τόκιο εξαιτίας του covid-19. 

Αυτό όμως πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ενώ παράλληλα ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Davis Cup και πρώην Νο7 του κόσμου, Κοράντο Μπαρατσούτι “επιτέθηκε” στον Σίνερ επικρίνοντας την επιλογή του. 

“Ειναι εντυπωσιακό να βλέπεις τον 34χρονο Νόβακ Τζόκοβιτς να θέλει διακαώς να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες”, δήλωσε.

“Από την άλλη είναι λυπηρό να βλέπεις τον 20χρονο Γιανίκ Σίνερ χωρίς αθλητικές αξίες. Κανένας αθλητής στον κόσμο δεν θα έχανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να έχει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού ή υγείας. Ο Σίνερ βέβαια το έχει κάνει και στην ομάδα του Davis Cup δύο φορές!”.

“Προφανώς αν δεν πιστεύεις σε ορισμένες αρχές τότε καλύτερα να κάτσεις στο σπίτι του. Ειναι πραγματικά κρίμα για τον Γιαννίκ. Έκανε την πιο λανθασμένη επιλογή της καριέρας του.”

Εκτός του Σίνερ, στο Τόκιο δεν θα πάνε ακόμη 24 παίκτες από το ανδρικό ταμπλό.